Bakan Işıkhan Açıkladı: Geleceğin Meslekleri!

Bakan Işıkhan Açıkladı: Geleceğin Meslekleri!

Bakan Işıkhan Açıkladı: Geleceğin Meslekleri!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önümüzdeki on yıl içinde parlayacak meslekleri kamuoyuyla paylaştı. Bu kapsamda öne çıkan meslekler arasında yazılım mühendisi, e-ticaret uzmanı, yapay zeka uzmanı, bilişim uzmanı, inşaat mühendisi, pazarlama uzmanı, dil ve konuşma terapisti ve CNC operatörü gibi alanlar bulunuyor.

İş Gücü Piyasasında Gelecek: Sektörler ve Talep

Bakanlık tarafından yapılan araştırmaya göre, gelecek on yılda iş gücü piyasasının en fazla talep göstereceği sektörlerin başında imalat sektörü geliyor. Bu sektörde en çok eleman aranan mesleklerin başında ise makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü gibi meslekler bulunuyor.

İmalat Sektöründe Eleman Açığı ve Zorluklar

Araştırmada, işverenlerin en çok eleman ihtiyacı duyduğu sektörlerin başında imalat sektörünün geldiği ve bu sektördeki iş yerlerinin yüzde 16.6'sında eleman açığı bulunduğu belirlendi. İşverenlerin eleman temininde en fazla güçlük çektikleri meslekler arasında ise makineci (dikiş), garson, ahşap mobilya imalat ustası, gazaltı kaynakçısı, inşaat işçisi, satış danışmanı, tır-çekici şoförü, yük taşıma şoförü, akaryakıt satış elemanı ve çelik kaynakçısı gibi meslekler yer aldı.

Kadın İstihdamında Artış ve Öne Çıkan Meslekler

Kadın istihdamının arttığı sektörlerin başında "insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri" ile "eğitim" gelirken, kadın çalışanların çoğunlukta olduğu meslekler arasında makineci (dikiş), temizlik görevlisi, satış danışmanı, mutfak görevlisi, mantı ustası, ön muhasebeci, garson, konfeksiyon işçisi, aşçı ve okul öncesi öğretmeni meslekleri bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.