Termometreler 30 Dereceyi Görecek!

Termometreler 30 Dereceyi Görecek!

Termometreler 30 Dereceyi Görecek!

Yaz mevsimi, beklenenden daha erken bir şekilde Türkiye'ye ulaştı ve Meteoroloji'nin son raporuna göre, sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Bu yazımda, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki hava durumu ve sıcaklık tahminlerine değineceğim, ayrıca sıcaklık rekorlarının kırılmasının beklendiği bölgeleri ele alacağım.

Batı Bölgelerinde Sıcaklık Yükselecek

Meteoroloji raporuna göre, batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 29 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklık artışı hissedilecek. Güney Marmara, Güney Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu ve Karadeniz'de Yağış Bekleniyor

Diğer yandan, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yağışın etkisiyle sıcaklık biraz daha düşük seyredebilir. Ancak, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte sıcaklık artışının da hızlanması bekleniyor.

Bölgesel Hava Durumu Tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz'in doğusu, Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Malatya ve Ordu çevreleri ile sabah saatlerinde Samsun'un doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülüyor. Batı bölgelerin iç kesimlerinde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis oluşabileceği belirtiliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.