
Kanunun gecikmesi bağlamında da memurların 15 Ocak itibarıyla ödenecek maaşlarında zammın sadece %16,48’lik bölümü ödenecek. Ödemesi gecikecek olan %13,52 kısım ise daha sonradan hesaplara yatırılarak tamamlanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da eklenen refah payı ile birlikte memur maaş zamları ve emekli aylıklarına yapılan zamlar %30 olarak belirlenmişti. Maaş zammı maddelerini de içeren torba kanunu TBMM genel kurulunda kabul edilmiş olsa da Cumhurbaşkanına gönderildikten sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek.
Memur maaşları için 2023 Ocak ayında normal olarak %8 toplu sözleşme zammı olacak şekilde %16,48 oranında zam yapılacak. SSK ve BAĞKUR emekli aylıklarında da %15,40 oranında zam yapılacaktı. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu zam oranlarının %30 rakamına çıkarıldığını açıklamıştı.
Geçen Yıl Zamlar Yine Geç Ödendi
Zam oranı %30’a çıkartılmasına rağmen TBMM’de kabul edilerek, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için 15 Ocak tarihinde yatırılacak maaşlarda %16,48 oranında artış görülecek. Bu durumda memur ve emekli maaş zamları iki kısımda alınacak olmakla birlikte kalan 13,52 puanlık kısım daha sonra hesaplara yatırılacak.
Aynı durum geçtiğimiz yıl da memur maaşlarında yüzde 5 toplu sözleşme zammı ve 2,5 puan ilave ile 19 Ocak’ta kabul edildikten sonra 21 Ocak’ta Resmi Gazete’de karar yayınlanmış ve ardından ilk zamlı maaş %5 ile alınmıştı. Ek olarak verilen %2,5 puan zam oranı ise daha sonra ödenmişti.
3600 Ek Gösterge De Şubatta
Bir diğer nokta olan 3600 ek gösterge açısından da öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri başta olmak üzere ek gösterge artışı yapılanlar için de ödemeler 1 Şubat itibariyle gerçekleştirilecek. Bunun yanında ilk ay itibariyle 15-31 Ocak dönemi için çıkan ek gösterge farkı da yine Şubat ayı ile birlikte ödenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise tüm bu işlemlerin daha kolay bir şekilde yapılabilmesi açısından bakanlık sistemlerinin tüm kamu kurumlarının kullanımına açık bir hale getirileceğini ifade açıkladı.
Biliyoruz…. biliyoruz….biliyiriz…. biliyiriz…. Bili bili… Bibi…bib..bi…b….
Çok vermişler gibi parayı pula çevirdiler
Cumhur başkanımızdan Allah razı olsun.
6 lı masa gelirse zammı geri alır.,..!
Damlaya damlaya göl olmuyor,maalesef.
Bir zam veriyorlar zamcik diyelim onuda yüzlerine gozlerine bulastiriyorlar yazık ya millete cektiriyorsunuz sanki bu insanlar aptal neyin ne olduğunu çok iyi görüyoruz enflasyon uçmuş gidiyor onlar saray enflasyonuna baktıklarından halktan haberleri yok
2001 yılında öğretmen 180 dolar alıyordu şimdi bin 1000 dolar karektersizlere allahsizlara ne verirsen ver.asgari ücret 85 dolardı şimdi 480 dolar.
Zaten 3 kuruşluk zam onu da 2 taksitte ayıp be yahu şu pahalılıkta insanlar zaten kaydi
Komik
Her zam döneminde nedense maaş farklarını geciktiriyorlar,3 ocakta zamlar belli olduğu halde emekli memurun zamdan kaynaklanan farkları hep 20 gün sonra yatırılıyor bunun sebebi nedir