
Öğretmenlerin yüzde 95’i ailesinden maddi destek almadan geçinemiyor. Yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre, eğitimcilerin yüzde 78,3’ü kredi borcunun olduğunu belirtirken, yüzde 50,8’i kredi kartı borcunun asgarisini ödeyebildiğini söyledi.
Ekonomik Durumları Hakkındaki Görüşleri Anketi’nin sonuçları öğretmenlerin durumunu gözler önüne serdi.
Anadolu Eğitim Sendikası tarafından yapılan ankete katılan öğretmenlerin yüzde 96,3’ünün maaşının yetersiz…
Ankete katılan 6 bin 327 öğretmenin yüzde 95’i ailesinden maddi destek almadan geçinemiyor.
Araştırmada Öğretmenlik Meslek Kanunu da yer aldı. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 66,8’i uzman-başöğretmenlik ücretlerinin maaşlara yansımasının öğretmenler odasında ayrım oluşturduğunu söyledi.
Kredi borçları da rapora yansıdı… Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 78,3’ü kredi borcunun olduğunu söylerken, yüzde 50,8’i kredi kartı borcunun asgarisini ödeyebildiğini belirtti. Borcun tamamını ödeyebilen öğretmen oranı ise yüzde 44,2’de kaldı.
Konuyla alakasiz beş para etmez popülerist bir yorum daha. Başöğretmen Atatürkmus. Bu unvan olmazmış.
Tecrübeli öğretmenlere bir üst seviyeden maaş vermek için konulan bir unvan için bile ne anlamamlar çıkarttıniz. Her yerde uzman, kıdemli uzman, baş uzman. Mühendis, kıdemli mühendis, başmühendis. Çavuş, kıdemli çavuş, kıdemli baş çavuş. Gardiyan, kıdemli gardiyan, baş garidyan gibi unvanlar var. Bunun gibi daha yüzlerce sayılabilir
Baska bir ünvanda bulunabilirdi Ataturk’le ozdeşmis bir kelimeyi illaki kullanmak zorunda degildik degil mi?
Ogreen ayak altı oldu.Birincisi fen edebiyatlarım ogretmen olması ikincisi ise ekonomik. Lise mezunu hizmetli bekçi ogretmen mezunundan değerli oldu.13 bin tl maas olur mu
Ya bırakın bu işleri öğretmenler turkiyede en iyi şartlarda çalışıyorlar kaç yıldır teftiş te kalktı en az 22bin maaş arayan soran da yok oh ne ala memleket
Sen ne anlarsın git ekmek sat kabiliyetsiz