Öğrenciler dikkat! MEB’den flaş yaz tatili açıklaması..

Kahramanmaraş merkezli yaşanan felaket sonrasında okullar 81 ilde tatil edildi. 71 ilde 2 haftalık bir tatil süreci, deprem bölgesinde ise bir aydan fazla tatil ilan edildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise eksikliklerin giderilmesi için yaz ayında okulların açık kalacağını ifade etti.

Meb’den flaş yaz tatili açıklaması..

Belli bir süre verilen ara tatil sonrası yaz tatili olmayacağı, okulların açık kalacağı iddialar arasındaydı. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamayı dört gözle bekliyordu. Derslerden geri kalan öğrenciler yaz ayında bir telafi olacak mı diye soruyordu. LGS ve YKS’ye giren öğrencilere ekstra dersler verildi. Yaz tatili konusunda da beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den geldi.

Öğrenciler isteğe bağlı..

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu yıl yaz okulu yapmayı planladıklarını ve bunun zorunlu olmayacağını açıkladı. Öğrencilerin kendi inisiyatifleri doğrultusunda yaz kurslarına başvuru yapabileceklerini belirtti. Bunun yanı sıra yaz okulu öğrenciler için ücretsiz olacak.

Son 2 yıl içinde koronavirüs salgını ve bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ta yaşanan çifte deprem felaketinin nedeniyle okullarından uzak kalan öğrenciler eksik kaldıkları dersleri telafi etmek amacıyla yaz okuluna katılım yapabilecek.

Bir Yorum

  1. Yıllardır sömürüldük maaşımızla bir ev almak rüya bile değil artık değişsin artık bu düzen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu