
Milli Eğitim Bakanlığı, her okula 100 öğrenci başına bir rehber öğretmen ataması yapma planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Geçmişte Milli Eğitim Bakanı olan Mahmut Özer, görev süresi boyunca her okula 100 öğrenci başına bir rehber öğretmen atanacağını açıklamıştı. Ancak, bu projenin uygulamaya konulması Bakan Özer’in görev süresi içerisine sığmadı.
Bakan Özer’den sonra göreve gelen Yusuf Tekin ise bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Ancak, CHP, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 100 öğrencisi olan her okula bir rehber öğretmen ataması yapılacağı yönündeki açıklamaların hayata geçirilmemesini TBMM gündemine taşıdı.
Öğretmen atamaları, eğitim sistemimizin temel taşlarından biridir. Öğrencilere doğru rehberlik yapacak ve onların eğitim hayatlarını şekillendirecek olan rehber öğretmenlerin sayısı, öğrenci başına düşen oranlarla belirlenir.
Akşama kadar odasında kahve içip, dedikodu yapsın diye mi alınacaklar!!!! 20 yıllık eğitim hayatımda 1 tane çalışan rehber öğretmen görmedim… Müdür yardımcısı ile market dolaşanı mı? Kahve içip dedikodu yapanı mı? Yurt dışında tatil yapanı mı? “say say bitmez…… Bunlara kadro madro vermeyin haketmiyorlar.. Sahada gelsinde görsünler tembelleri
Sayın bakanım Yusuf Tekin bey halen 2022 kpss puanı ile sözlü mülakatta çağrılan ve orda başarılı olan öğretmenlerden 55.000 ek atama istiyoruz çocuklarımız hayattan ümidini kesmiş durumdalar bu çocukların stresli durumdan çıkmaları için ivedilikle kpss puanı ile ek atama bekliyoruz 2023 kpss puanı ile atamalar 1_2 yıl beklesin çok beklemiş sözlü mülakatta başarılı olan kontenjan dışı kalan öğretmen adaylarından atama istiyoruz
Artık biran önce norm yapılmalı ve rehber öğretmen atamaları yapılmalı