Bakan Yusuf Tekin Açıkladı: Öğrencileri Bekleyen Büyük Değişim!

Bakan Yusuf Tekin, canlı yayında yabancı dil öğrenmenin başarısı üzerine yapmış olduğu araştırmaları paylaştı. Araştırmalarına göre, yabancı dil öğrenmede en önemli iki etkenden biri, kendi ana dilini sağlam bir şekilde bilmek. Bakan Tekin, bu konuda önemli bir vurgu yaparak öğrencilere seslendi.

Ana Dil Seferberliği Başlıyor

Uzmanların verdiği görüşlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, ana dilin önemini vurgulayan bir adım attı. Bakanlık, Türkçe dersini daha da önemli hale getirecek ve bu dersten 70 puanın altında not alan öğrenciler için sınıf tekrarı uygulamasını başlatacak.

Artık Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Türkçe dersi daha fazla vurgulanacak ve öğrencilerin ana dil bilgisi daha fazla önemsenerek desteklenecek.

3 Yorum

  1. Üniversitelerde eğitim dili İngilizce olan bölümlerin eğitim dilini Türkçe yapmadığınız sürece bunun hiç bir önemi yok. Bir bilim dalını kendi dilinde anlar, yeni öğrendiği şey üzerinede fikirler üretir öğrenciler. Eğitim dili İngilizce olan bölümlerde bir yıl hazırlık ile yıl kaybı olduğu gibi. Dersi İngilizce anlatan hocalarında ana dili i ingilizce olmadığı ve yetersiz olduğu için derside tam olarak anlatamamaktadır.

  2. 70 almak kolay sanki gelsin de bakan kendisi 70 alsın her çocuğun kapasitesi farklı kimi 70 alır kimi 60 ne demek sınıfta kalacak çok saçma bir uygulama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu