22 Eylül Pazartesi Günü Çok Sayıda Lise Ögrencisinin Okuldan Kaydı Silinecek

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl da devamsızlıklarla ilgili önemli tedbirler almaya hazırlanıyor

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2025 2026 eğitim öğretim yılında da devamsızlıklarla ilgili gerekli tedbirler alınacak. Devamsızlıklarla ilgili en sert tedbirler ise bilindiği üzere liselerde alınmaktadır.

Lise öğrencilerinin özürsüz olarak yapabilecekleri devamsızlık gün süresi maksimum 10’dur

Söz konusu liselerde öğrenim gören öğrencilerin bir yıl boyunca yapabilecekleri maksimum özürsüz devamsızlık sayısı 10 olarak belirtilmiştir.

Bu kapsamda 8 Eylül tarihinden itibaren başlayan eğitim öğretim yılının 11. günü 21 Eylül Pazartesi günü dolmaktadır. 22 Eylül Pazartesi günü senenin başından beri okula gelmemiş olan öğrencilerin otomatik olarak sınıf tekrarına bırakılma işlemleri yapılacak.

Çok sayıda öğrencinin açık liseye geçiş işlemleri yapılacak

Onun yanında söz konusu öğrencilerin içinden açık liseye gitmek isteyen öğrenciler için gerekli düzenlemeler yapılarak yönlendirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Devamsızlıktan sonra tekrarına kalan öğrencilerin açık liseye doğrudan geçiş hakları bulunmaktadır.

3 Yorum

  1. Okullar çok erken açılıyor , ürün tarlada ,bahçede kaliyor ,vatandaşlarin yıllık emekleri heba oluyor bahçede ürünü bırakmak zorunda kalıyor ve devlet içinde bu ekonomik kayıp anlamına geliyor ,fındık daha toplanmamis okullar açıldı bu sene de ,ürünlerin hasat süresinin dikkate alınmasını rica ederiz.

  2. Madem hasadı ve milli hasılatı o kadar düşünüyorsunuz işçi alın bir tane, çocuklar işçi değildir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu