20 Bin Öğretmen Ataması Yeterli Değildir

20 Bin Öğretmen Ataması Yeterli Değildir

700 bin atama bekleyen öğretmene sadece 20 bin atama açıklandı.

MEB aylardır beklenen öğretmen ataması sayısını açıkladı. 700 bin atama bekleyen öğretmene sadece 20 bin öğretmen ataması yapılacağı belirtildi.

Ataması yapılmayan yaklaşık 700 bin öğretmene, 20 bin atama müjde olarak açıklandı!

CHP’li Karabıyık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 3 Kasım 2020’de, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde yaptığı “Biz iki senedir her sene 40 bin atama yapıyoruz zaten. Buradaki beklenti 40 bin az, 60 bin olsun; elbette 60 bin olsun, 80 bin olsun, 100 bin olsun. Biz bütçe imkânları içerisinde olabilecek atamayı yapacağız. Bu bütçede öğretmen ataması tabii ki var, sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini de inşallah olduğunda paylaşmış oluruz sizlerle” açıklamasını hatırlattı.

CHP’li vekil, “Milli Eğitim Bakanı 40 bin atamanın az olduğunu, bu sayının daha çok olmasını söyledikten birkaç ay sonra, Bakanlık tarafından 107 bin öğretmen açığı olduğu açıklandı. Sayıştay Raporuna göre ise Türkiye’de 138 bin 393 öğretmen açığı var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğretmenlere “20 bin atama müjdesi” verdi, bütçede aslan payının Milli Eğitim Bakanlığı’na verildiğini söyledi. Bütçeden aslan payı eğitime ayrılıyorsa, yüzbinlerce öğretmen neden atanmayı, öğrencilerine kavuşmayı bekliyor? Öğrenciler hala birleştirilmiş sınıflarda ders yapmaya devam ediyor?

Öğretmenlerin, ücretli, kadrolu ve sözleşmeli olarak ayrıştırıldığını kaydeden Karabıyık , “Biz ‘Öğretmen ücretli olmaz, sözleşmeli olmaz, kadrolu olur’ desek de, öğretmen ihtiyacı ücretli öğretmenler ile karşılanmaya çalışılıyor. Bugün Türkiye’de 83 bine yakın ücretli öğretmen var. Ataması yapılmayan yaklaşık 700 bin öğretmene, 20 bin atama müjde olarak açıklandı. Tüm ihtiyaç kadroları doldurulmalı, öğretmenler ücretli ve sözleşmeli değil, kadrolu atanmalı, statü, ek gösterge ve ek ders ücretleri iyileştirilmelidir” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.