2021 Yılı Miraç Kandili Ne Zamana, Hangi Ay ve Güne Denk Geliyor?

2021 Yılı Miraç Kandili Ne Zamana, Hangi Ay ve Güne Denk Geliyor?

2021 yılında miraç kandili ne zaman, miraç ne demektir, kandilde neler yapılır ve müslüman alemi için miraç kandilinin önemi nedir? Miraç kandili kutlama mesajları ve dahası haberimizde...

         Miraç kandili, son peygamberimiz olan Hz.Muhammed(s.a.v.)'in arşa yükseldiği gün olarak müslüman aleminde önemli yer tutan günlerden bir tanesidir. Miraç, ''göğe çıkış'' anlamına gelmekle birlikte Hz. Muhammed(s.a.v.)'in Allah'ın huzuruna, arşa yükselmesi demektir.

         Müslüman aleminde hicri takvim kullanıldığından dolayı miladi takvime göre her yıl dini bayramlar ve kandillerin tarihi değişkenlik göstermektedir. Miraç kandili, hicri takvime göre Recep ayının 26. gününe denk gelmektedir.

         Bizim kullandığımız Miladi Takvime göre Receb ayının 26. günü, 2021 yılında 10 Mart 2021 tarihine gelmektedir. Bu yıl, 10 Mart'ta Miraç Kandilinde tüm müslüman alemi dualar edecek, ibadetler gerçekleştirecek ve bu manevi günü en güzel şekilde anmaya gayret göstereceklerdir.

        Miraç Kandilinde müslümanlar yanında bulunmayan eş, dost, komşu, akraba ve sevdikleri insanlara bu günü kutlama amaçlı kandil mesajları gönderecek, müslüman alemi aynı duygular içerisinde bu manevi derinliği yüksek olan günü en iyi şekilde geçirmeye çalışacaktır. Bu yıl kandillerde camiilerimizin açılıp açılmayacağına da Covid-19 pandemisinin seyrine göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karar verilecektir.

 2021 En Güzel Miraç Kandili Kutlama Mesajları, Sözleri, Duaları

Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Bizi affet, bizi bağışla ve bize acı. Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. (Bakara, 2/286) Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

Miraç kandiliniz mübarek olsun. Allah sizi sevdiklerinizle beraber mutlu ve huzurlu bir hayat nasip etsin.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberimizin miraca çıkmasıyla bize verilen müjdeye nail olan ümmetin Miraç Kandili mübarek olsun.

Allah'ım! Recep ve Şaban'ı hakkımızda mübarek eyle, bize Ramazan'a ulaştır. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.


Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.n
Tüm Müslüman aleminin mübarek Miraç Kandili'ni kutluyorum… Bu hayırlı günde Allah 'Barış, Huzur, Sağlık' nasip etsin.

Allah'ım! Lütfundan bize rızk ver, bizi rızkından mahrum etme, bize verdiğin rızıkları bizim için bereketli yap, katında bulunan nimetlere rağbetimizi arttır ve bizi gönül zengini eyle. (İbn Ebi Şeybe, Dua, 42) Kandiliniz mübarek olsun.

Miraç Kandilimiz mübarek olsun bu mirac gecemizin ülkemiz ve İslam aleminin miracı olması dileği ile… Hayırlı kandiller diliyorum.


De ki; Rabbim! Bağışla, merhamet et. Çünkü sen merhamet edenlerin en hayırlısısın! Hayırlı kandiller.
Rabbim sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri mübarek Miraç kandili hatırına affı mağfiret eyle. Amin! Hayırlı Kandiller.

Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun. Miraç Kandiliniz mübarek olsun...

'Ben, beni seven ümmetimi almadan cennete girmem' diyen Sevgilinin (s.a.s.) ümmeti olmanın hakkını verebilmek duası ile… Miraç Kandiliniz mübarek olsun.


Miraç Kandiliniz mübarek olsun.
Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin… Amin! Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

Bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Kandiliniz mübarek olsun.


Tüm İslam aleminin Miraç Kandili kutlu olsun. Böyle mübarek bir günde tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle. Herkese hayırlı günler.

Allah gönlünüzden geçen her duayı hakkınızda hayırlı ise kabul etsin. Amin! Hayırlı kandiller...

Fani dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.


Rabbim bizi özünden iman edip, gözünden düşmeyen kullarından eylesin. Regaib Kandiliniz mübarek olsun.
Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammed'i (s.a.s.) hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice gecelere. Kandiliniz mübarek olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.