2024 İOKBS Sınav Tarihi Açıklandı! Kaçırmayın!

2024 İOKBS Sınav Tarihi Açıklandı! Kaçırmayın!

2024 İOKBS Sınav Tarihi Açıklandı! Kaçırmayın!

2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), bu yıl 21 Nisan 2024 Pazar günü saat 10.00'da gerçekleşecek. Öğrenciler için büyük önem taşıyan bu sınavın detayları ve tarihleri merak konusu oldu. İşte yeni bursluluk sınavıyla ilgili önemli bilgiler:

Başvuru Süreci: Öğrenciler İçin İmkanlar

Sınav başvuruları, 13 Şubat ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Ortaokul ve lise öğrencileri, bu tarihler arasında başvurularını tamamlayabilirler. Başvuruların Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılması gerekmektedir. Başvuru sürecinde gerekli belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması önemlidir.

Sınav Detayları: Zamanlama ve İçerik

İOKBS, 5-8. sınıf öğrencileri için 80 sorudan oluşacak ve 100 dakika sürecek. 9-11. sınıf öğrencileri ise 100 soruyla karşılaşacak ve sınav süreleri 120 dakika olacak. Sınav, belirtilen tarihte, sabah saat 10.00'da başlayacak ve öğrencilere gerekli süreler verilecektir.

Sonuçların Açıklanması: Beklenen An

Sınavın ardından, heyecanla beklenen sonuçlar 17 Mayıs 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden yayınlanacak. Öğrenciler, sınav sonuçlarını bu tarihte ilgili platform üzerinden öğrenebilecekler. Başarılı olan öğrenciler, devlet okullarında burslu eğitim hakkı kazanacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.