Ağustos Ayında SSK ve BAĞ-KUR'lulara Toplu Para Sürprizi!

Ağustos Ayında SSK ve BAĞ-KUR'lulara Toplu Para Sürprizi!

SGK, 4a, 4b ve 4c ile BAĞ-KUR'lular için müjdeli haber! Ağustos ayına özel olarak sabah saatlerinde yapılan duyuruda, Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışanlara 35.000 TL'lik toplu para ödemesinin müjdesini verdi.

SGK, toplu para ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. 2023 yılında da emzirme ödeneği ve rapor parası verilmeye devam ediyor. Bu yıl için emzirme ödeneği miktarında artış yaşandı ve aylık emzirme ödeneği 747.507 TL olarak belirlendi. Ayrıca doğum yapan kadın çalışanlara rapor parası ödemesi de yapılıyor ve bu ödeme tutarı 35.000 TL'ye kadar çıkmış durumda.

Toplu Para Ödemeleri İçin Başvuru Şartları

Toplu para ödemelerinden yararlanmak isteyen çalışanlar bazı şartları sağlamalıdır. Öncelikle en az 180 gün sigorta priminin ödenmiş olması gerekmektedir. Ayrıca çalışan kadınların doğum sonrasında işlerine geri dönmeleri de önemli bir kriterdir. Bu şartları sağlayan çalışanlar, doğum yapmaları durumunda sosyal güvenlik kurumuna dilekçe ile başvurarak ödeme alma hakkına sahip olacaktır.

para11-002.jpg

Eşi Doğum Yapan Erkekler de Toplu Para Alabilir

Toplu para ödemesi sadece çalışan kadınlara değil, eşi çalışmayan erkeklerin de eşlerinin doğum yapması durumunda hakkıdır. Eşinin doğum yapması durumunda sosyal güvenlik kurumuna başvuran erkekler de toplu para ödemesinden faydalanabilirler.

Emzirme Ödeneği Nasıl Alınır?

Emzirme ödeneği, doğum yapan çalışan kadınlara verilen bir ödemedir ve aylık olarak yapılır. 2023 yılında asgari ücrete gelen zamla birlikte, emzirme ödeneği miktarı arttı ve çalışanlar 718 TL'ye yakın bir ödeme alabiliyorlar. Bu ödeme, yaklaşık bir yıl süresince devam eder. Emzirme ödeneğinden faydalanmak isteyenlerin, sosyal güvenlik kurumuna başvuru yapmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.