Aile ve Gençlik Fonu'na Başvuru Şartları!

Aile ve Gençlik Fonu'na Başvuru Şartları!

Aile ve Gençlik Fonu'na Başvuru Şartları!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesinden başlanacak olan Aile ve Gençlik Fonu için 15 Şubat'tan itibaren başvuruların alınacağını duyurdu. İşte başvuru şartlarına dair detaylar:

Bakan Göktaş'ın Katar Ziyareti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Türkiye'nin onur konuğu olduğu Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu dolayısıyla Katar'a gerçekleştirdiği ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Gençlik Fonu Hakkında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu, deprem bölgesini pilot bölge olarak belirleyerek başvuruları almaya hazırlanıyor. Bu fonun amacı gençlere destek sağlamak ve aile kurma sürecine katkıda bulunmaktır.

Başvuru Süreci ve Detayları

Başvurular, 15 Şubat tarihinden itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan "aile.gov.tr" üzerinden yapılabilir. Başvuru için belirlenen şartlar şunlardır:

  • Başvuru yapacak kişilerin, Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaları gerekmektedir.
  • Evlenme sonrasında sunulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden de yararlanılması taahhüt edilmelidir.

Destek ve Kredi İmkanları

Aile ve Gençlik Fonu, gençlere faizsiz kredi imkanı sunarak aile kurma sürecine adım atmalarına olanak tanımaktadır. Ayrıca, gençlerin kendi projelerini hayata geçirmelerine destek olunmaktadır. Program kapsamında onaylanan başvurulara toplam 48 ay vadeli, geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sağlanacaktır.

Dizi Yapımcıları ile Toplantı

Bakan Göktaş, güçlü aile yapısının önemine vurgu yaparak dizi yapımcılarıyla bir araya gelme kararı aldıklarını belirtti. Bu toplantıda, ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik hassasiyetlerin ele alınacağı ve ortak adımların atılacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.