Annelere Devletten 325 Euro Destek!

Annelere Devletten 325 Euro Destek!

Annelere Devletten 325 Euro Destek!

Türkiye ve Avrupa Birliği'nin işbirliğiyle yürütülen bir proje, annelerin iş hayatından kopmamalarını sağlamayı hedefliyor. Özellikle çocuk bakımı nedeniyle istihdamdan çekilmelerini önlemeyi amaçlayan bu projenin şartlarını taşıyan annelere, 325 Avro destek sağlanacak. Peki, bu destek kimlere verilecek ve hangi şartlar gereklidir? Tüm detaylar haberimizde...

Çalışan Anneler İçin Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan Destek

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışan annelere yönelik 325 Avro'luk bir destek sunacak. Projenin kapsamında toplamda 3500 anne ve 3500 eğitimli bakıcının faydalanması planlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bulunan 0-36 aylık çocuk sahibi olan 3500 sigortalı anneye, 12 ay boyunca aylık 325 Avro destek sağlanacak.

Avrupa Birliği Destekli Proje İle Anneler İş Hayatından Uzaklaşmayacak

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği bu proje, 0-36 aylık çocuk sahibi olan annelerin iş hayatından uzaklaşmamalarını amaçlıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir yıl boyunca uygulanacak olan bu proje, annelere 325 Avro destek sağlayacak.

Bakan Işıkhan'dan Proje Hakkında Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, söz konusu proje ile kadınların iş hayatından kopmalarının önüne geçileceğini ve aynı zamanda sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamının teşvik edileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.