Artık Tuşa Basmak Yetmeyecek!

Artık Tuşa Basmak Yetmeyecek!

Artık Tuşa Basmak Yetmeyecek!

Bankaların yeni kararıyla birlikte, ATM'lerde büyük bir değişim yaşanıyor. Ramazan Bayramı'ndan sonra hayata geçirilecek olan bu yeni dönemde, ATM'lerde tuşa bassanız da artık küçük banknotlar alamayacaksınız.

Yüksek Enflasyon ve Banknot Değişimi

Türkiye'deki yüksek enflasyon oranları, bankacılık sektöründe köklü değişikliklere yol açıyor. Bankaların son aldığı kararla birlikte ATM'lerde yeni bir dönem başlıyor. Artık 10 ve 20 TL'lik banknotları alamayacağınız ATM'ler, 200 TL'lik banknotlarla hizmet verecek.

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'nun açıklamalarına göre, bankalar artık ATM'lerde daha yüksek değere sahip 200 TL'lik banknotları tercih ediyorlar. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son dönemde bastığı her 5 yeni banknottan 4'ü 200 TL değerinde. Bu durum, ATM'lerin para çekme ve yatırma işlemlerinde kullanılan banknot çeşitliliğini de etkiliyor.

ATM'lerdeki Değişim ve Vatandaşlar

Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle, 200 liralık banknotların kullanımı artıyor ve bankaları küçük banknotları ATM'lerden kaldırmaya itiyor. Bu karar, bayram sonrasında Türkiye genelindeki ATM'lerde uygulanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.