Bakan Şimşek, Türkiye'nin Geleceğini Şekillendiren Politikalarıyla Büyümeyi Garanti Ediyor!

Bakan Şimşek, Türkiye'nin Geleceğini Şekillendiren Politikalarıyla Büyümeyi Garanti Ediyor!

Bakan Şimşek, Türkiye'nin Geleceğini Şekillendiren Politikalarıyla Büyümeyi Garanti Ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla uyguladıkları politikaları vurgulayarak, "Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz." dedi.

Ekim Ayında Ekonomik Dengenin Yükselmesi

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekim ayına ilişkin ödemeler dengesi ve iş gücü verilerini değerlendirdi. Büyümeyi dengelemeye yönelik politikaların cari dengenin ekim ayında artıda olduğunu belirten Şimşek, "Yıllık açık mayısa göre 9,6 milyar dolar azaldı. Cari dengedeki düşüş ve ülkemize yönelik artan uluslararası yatırımcı ilgisi sayesinde rezervlerimiz 140 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaştı." şeklinde değerlendirmede bulundu.

İhracat Artışındaki Zorluklar ve Çözümler

Bakan Şimşek, bu dönemde karşılaşılan en büyük zorluğun, ticaret ortaklarının zayıf talebi olduğuna dikkat çekti. Ancak, ihracat artışını sınırlayan bu durumu aşmak için uyguladıkları politikalarla kırılganlıkları azalttıklarını belirtti. Şimşek, "Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz. Sanayi üretimindeki seyir büyük oranda bunu yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

İşsizlik Oranındaki Olumlu Seyir

Ekim ayında işsizlik oranının son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5'e gerilemesini memnuniyetle karşılayan Şimşek, "Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek." diye ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.