Bakan Tekin, Eğitimdeki Zorluklara Değindi!

Bakan Tekin, Eğitimdeki Zorluklara Değindi!

Bakan Tekin, Eğitimdeki Zorluklara Değindi!

Bakan Tekin, “Maarif Buluşmalarında” üniversitelerin karşılaştığı sorunları gündeme getirdi! Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen "Maarif Buluşmaları" etkinliğine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Üniversitelerin Mevcut Durumu ve Çözülmesi Gereken Zorluklar

Bakan Tekin, Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen "Maarif Buluşmaları" programına katılarak, üniversitelerin bugüne kadar önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı. Konuşmasında, 1990'larda Türkiye'deki akademik yapıya ve günümüzdeki duruma dair deneyimlerini paylaşan Bakan Tekin, şunları dile getirdi:

1994 yılında, asistanların bile bilgisayar bulmakta zorlandığı bir dönemdeydim. Bölüm bilgisayarı adı altında bir tane bilgisayarın bulunduğu zamanlardı. Araştırma görevlileri, tek bir bilgisayar üzerinden hizmet sunuyordu ve bu nedenle sınırlı sürelerde bilgisayar kullanma imkanları vardı. Ancak günümüzde üniversiteler, o döneme kıyasla çok büyük ilerlemeler kaydetmiştir.

Bakan Tekin, "Şu anki şartlar ve üniversitelerin karşılaştığı sorunlar elbette var. Ancak, 1990'ların başındaki durumla kıyaslandığında, üniversitelerin ne kadar ilerlediğini görmek mümkün. Bu noktada, Cumhurbaşkanımıza ve herkese bu başarı için teşekkür etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

YÖK'ün Rolü ve Üniversiteler Arasındaki İlişki

Bakan Tekin, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) rolüne de değindi. Haziran ayından bu yana yaptığı bakanlık görevi süresince yaklaşık 15 bin öğretmenle birebir görüşme fırsatı bulduğunu belirten Tekin, "En uzak köşelerdeki öğretmenler bile sorunlarını bana iletebiliyorlar. Türkiye'deki mevcut anayasal düzenleme gereği YÖK'ün rolü ve üniversitelerle ilişkisi konusunda düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Öğretim üyelerinin sorunlarının çözümü için adımlar atılması gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.