Bakan Uraloğlu'nun Yeni Proje Açıklamaları!

Bakan Uraloğlu'nun Yeni Proje Açıklamaları!

Bakan Uraloğlu'nun Yeni Proje Açıklamaları!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de yol güvenliğini artırmak için İstanbul'da akıllı ulaşım sistemleri projesini başlattı. Bu önemli adımın detayları şöyle:

Yüksek Standartlı Yollar ve Güvenlik

Bakan Uraloğlu'nun açıklamasına göre, Türkiye genelinde yüksek standartlı yol ağının oluşturulması ve bölünmüş yol ile otoyol yapımına büyük önem veriliyor. Bu kapsamda, bölünmüş yol sayısının arttığı ve trafiğin yüzde 83'üne hizmet verildiği belirtiliyor. Yapılan yatırımların, trafik kazalarında yüzde 81'lik bir azalmaya yol açtığı vurgulanıyor.

Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Güvenlik

Bakan Uraloğlu, akıllı ulaşım sistemlerinin hayata geçirilmesiyle yol güvenliğinin en üst düzeye çıkarılacağını ifade ediyor. Bu sistemlerin milli ve yerli olmasına özen gösterildiğini belirtiyor. Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine (K-AUS) Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi Projesi'nin başlatıldığı duyuruluyor.

K-AUS Test ve Uygulama Koridoru

Proje kapsamında ilk olarak İstanbul'da K-AUS Test ve Uygulama Koridoru uygulamasının başlatılacağı ifade ediliyor. Pilot bölge olarak Antalya'nın seçildiği belirtiliyor. Bu proje ile akıllı yollar arasındaki iletişimin sağlanacağı ve kaza riskinin en aza indirileceği vurgulanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte akıllı ulaşım sistemlerinin yerli ve milli yazılımlarla donatılacağı ifade ediliyor.

Altyapı ve Donanımlar

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, proje kapsamında fiber optik internet altyapısı, enerji, kazı, kablolama, donatıların yapılacağı ve daha sonra merkez ve bölge sistem donanımlarının tamamlanacağı belirtiliyor. Ayrıca dijital mesaj işaretleri, değişken trafik işaretleri ve meteorolojik bilgi istasyonlarının da kurulacağı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.