Belediye Başkanından Tablet ve Bilgisayar Desteği

Belediye Başkanından Tablet ve Bilgisayar Desteği

Belediye Başkanından Tablet ve Bilgisayar Desteği

2 bin çocuğa tablet ve bilgisayar desteği..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020-2021 yılı için eğitime 15 milyon TL bütçe ayırdıklarını ve bu bütçe içinde ihtiyaç sahibi öğrencilere 2 bin tablet ve bilgisayar desteğini verileceğini söyledi. Soyer, ulaşım konusunda da çalışma yaptıklarını söyleyerek, okulların yoğun olduğu hatlara 100 otobüs desteği verileceğini ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için eğitime destek projelerini ve ulaşım önlemlerini açıklamak amacıyla basın toplantısı düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, tüm okullarının dezenfeksiyonunu sağladıklarını belirterek, "Haftada iki kez dezenfeksiyon çalışmaları devam edecek. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda bin 750 okula ateş ölçer teslim etmeye başladık. Okulların girişinde dezenfektanlı paspaslar teslim etmeye başladık. Her okula 3-4 ay yetecek dezenfektan teslim ediyoruz" dedi.

İhtiyacı olan öğrencilere uzaktan eğitim konusunda da destek vereceklerini söyleyen Tunç Soyer, "4 gigabaytlık 20 bin internet paketi teslim edeceğiz. Tableti ve bilgisayarı olmayan 2 bin çocuğumuza destek veriyoruz. Belediyemize ait olan kurumlarda bilgisayarlı, tabletli tüm mekanlarımızı öğrencilerimizin kullanımın açmaya karar verdik. Şimdilik 36 bilgisayar sınıfı, 14 kur merkezi, 8 çocuk ve gençlik merkezi, 7 kültür merkezi ve 10 mobil aracı EBA'ya erişim noktası olarak hizmet vereceğiz. İnternet erişimin güç olduğu noktalar için hizmeti sağlayan kuruluşlarla görüşüyoruz. Otobüslerimizi hiç erişim olmayan noktalarda mobil hizmet aracına dönüştürerek internet erişimini mümkün kılacağız. Bu çerçevede ilçe belediyelerimizin de aynı çalışmayı yapacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.