Bu Öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığından Ödül!

Bu Öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığından Ödül!

Millî Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlerin Başarılarını Ödüllendiriyor! Her Yıl Başarı Belgesi ve Üstün Başarı Belgesi İle Ödüllenen Personel, Kamu Hizmetine Katkılarıyla Takdir Ediliyor...

Millî Eğitim Bakanlığı her yıl personeline çeşitli başarı belgeleri ve ödüller sunuyor. Başarı Belgesi'nin öğretmenlere verilmesi için belirli kriterler göz önünde bulunduruluyor. Başarı Belgesi kazanma şartları, "Başarı, Üstün Başarı ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge" adlı belgede açıklanmıştır ve bu belgede şunlar belirtilmiştir:

Yönerge, Başarı Belgesi, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül verilebilecek personel ile verme yetkisi olan makamları düzenlemektedir.

Başarı Belgesi, aşağıdaki kriterlere göre kazanılabilir:

  1. Kamu kaynaklarında önemli tasarruf sağlamak.
  2. Kamu zararının önlenmesi veya azaltılması.
  3. Kamusal fayda ve gelirlerin artırılması veya hizmet kalitesinin yükseltilmesine somut katkı sağlamak.

meb4.jpg

Bu kriterlere uygun olarak değerlendirilen personel, Başarı Belgesi ile ödüllendirilebilir.

Ödül almak için yapılabilecek çalışmalar arasında ekonomiklik, kamu zararının önlenmesi ve kamusal fayda sağlama önemlidir. Bu amaçla, Ulusal ve Uluslararası projelerde yer almak, TÜBİTAK Bilim Fuarları, Ulusal yarışmalar ve TEKNOFEST gibi etkinliklere katılmak büyük avantaj sağlar. Ayrıca, akademik çalışmalar da ödül almak için olumlu bir etken olabilir.

Üstün Başarı Belgesi, üç defa Başarı Belgesi alan personele verilir ve bu belge sahiplerine ödül verilir. Üstün Başarı Belgesi almak için, idareye Başarı Belgelerinin fotokopisiyle birlikte bir dilekçe sunulması gerekmektedir.

Ödül verilebilecek personel sayısı ise belirli kriterlere göre sınırlıdır. Bu kriterler "Başarı, Üstün Başarı ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge"nin 12. maddesinde belirtilmiştir. Ödül verilebilecek personel sayısı, kurumun yılbaşındaki dolu kadro mevcudunun binde yirmisini geçemez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.