Bu Sınavlarda Neden Öğretmenlere Görev Verilmiyor?

Bu Sınavlarda Neden Öğretmenlere Görev Verilmiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Görev Verin Demesine Rağmen Neden Öğretmenlere Görev Verilmiyor?

Öğretmenlere SRC sınav görevi neden verilmiyor?

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün ''SRC Sınavı Komisyon Görevlendirmeleri'' Konulu ve 27.12.2019 Tarihli Yazısı şu şekildedir.

İlgili yazıda özetle şu ifadeler yer almaktadır:

''SRC teorik ve uygulama sınavlarında görev almak isteyenlerin resmi okullar duyuru yapılarak belirlenmesi, komisyonların sınavda görev almak isteyen yönetici ve öğretmenler arasından sıra takip edilerek eşit şekilde oluşturulması''

Fakat ilgili yazının üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçmesine rağmen çoğu il/ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından bu konuda herhangi bir adım atılmamıştır.

SRC sınavlarında herhangi bir duyuru yapılmadan, doğrudan idarecilere görev verilmektedir.

Bakanlığın ilgili yazısı gereği SRC sınavları için tüm öğretmenlere ve yöneticilere duyuru yapılmalı, sıra takip edilerek eşit şekilde görev dağıtımı yapılmalıdır.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü de bu konuyu takip etmelidir.

İşte MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün ''SRC Sınavı Komisyon Görevlendirmeleri'' Konulu ve 27.12.2019 Tarihli Yazısı:

MEB'in İlgili Sınav Yönergesinin 7. maddesinin ikinci fıkrası (c) bendinde, teorik ve uygulama sınavlarını yapmak üzere her 20 kursiyer için biri başkan ve diğeri üye olmak üzere sınav komisyonunun oluşturulacağı, görevlendirmelerin resmi okullarda görevli yönetici ve öğretmenler arasından yapılacağı hüküm altına alınmış ve bu görevlendirmeleri yapma yetkisi sınav yürütme komisyonuna verilmiştir.

Yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda iliniz/ilçenizde yapılan özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursu (SRC) teorik ve uygulama sınavlarında görev almak isteyenlerin resmi okullar duyuru yapılarak belirlenmesi, komisyonların sınavda görev almak isteyen yönetici ve öğretmenler arasından sıra takip edilerek eşit şekilde oluşturulması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini rica ederim.

Muammer YILDIZ
Bakan a.
Genel Müdür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.