Cemil Tugay'dan Bomba Açıklama!

Cemil Tugay'dan Bomba Açıklama!

Cemil Tugay'dan Bomba Açıklama!

Cemil Tugay, Genel Başkan Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi paylaşarak, "Gittim ve tüm açıklığı ile aklımdan adaylık başvurusunun geçtiğini söyledim, kendisini düşüncesinin önemli olduğunu belirttim. Karar vermesini beklemediğimi belirttim. Adaylık başvurumu uygun görmezse başvurmayacağımı söyledim. O da başvurmamı önerdi" dedi.

Değişim Sürecindeki Tutumu

Tugay, değişim sürecine kişisel bir hedef olmadan dahil olduğunu belirterek, "Değişimci grubu destekleme kararı herhangi bir makam ve mevki hedefi olmadan alındı. Karşıyaka Belediye Başkanlığı da Büyükşehir Belediye Başkanlığı da dahil. Ben CHP’liyim ve partimin başarısını istiyorum. Toplumda genel seçimler sonrası memnuniyetsizlik olunca bunu görmezden gelmememiz gerektiğini düşünerek, değişimin öncülerine inanarak yola çıktık ve değişim için çaba göstermeye karar verdik" şeklinde konuştu.

Başarı ve Risk Değerlendirmesi

Tugay, kurultayda kazanma ihtimalinin düşük olduğunu düşündüğünü ancak destek karşısında adaylık başvurusunu açıkladığını belirtti. "Ancak sonra gördüm ki kazanma ihtimalimiz yüksek ve büyük bir destek var" diyerek sürecin gelişimini paylaştı.

Özel'in Başvuruyu Önermesi

Genel Başkan Özel'in Büyükşehir için adaylığa başvurmasını önerdiğini aktaran Tugay, bu öneri üzerine adaylık başvurusunu gerçekleştirdiğini ifade etti.

Karşıyaka'nın Geleceği

Cemil Tugay, Özel'in kaybetmesi durumunda Karşıyaka'dan dosya almama taahhüdünde bulunduğunu belirtti. "Uyumlu bir çalışma göstereceğimizi düşünmüyordum. Benim tavrım netti. Ben Karşıyaka'ya çok seviyorum, başkan olmaktan çok büyük onur duyuyorum ancak siyasetin realiteleri gereği böyle bir şey yapmamam gerektiğini düşünüyordum" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına Başvuru Nedenleri

Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na başvuru nedenlerini iki ana sebep olarak açıkladı. "Çevremden çok sayıda insan ‘Büyükşehir'e aday ol’ dedi. Gerçekçi bir gözle söylüyorum. Değişimci grubun en sağlam, en önde duran biri olduğum için bu yakıştırmanın yapıldığına inanıyorum. Hem de başarılı bir belediye başkanı görüldüğüme inanıyorum" dedi.

Örgüt ve Saygı Değerlendirmesi

Ankara'dan başvuru yapması ile ilgili eleştirilere yanıt veren Tugay, "Ben bu başvuruyu salı günü ilde yaparım diye hazırlık yapmıştım ancak ertesi güne sarkan görüşmelerim oldu. Bende genel merkezden başvuru yapmanın sakıncası olup olmadığını sordum ve bir sakıncası olmadığını söylediler. Ben örgütten gelen bir insanım. İlçe başkan yardımcılığı pek çok görev yaptım. Benim için örgütün görüşü çok değerli. Geçmişte de bugün de genel merkezden başvuru yapan sadece ben değilim" diyerek örgüte saygısını vurguladı.

Karşıyaka'nın Geleceği

"Karşıyaka’yı kime bırakacağı diye bir değerlendirme oldu mu?" sorusuna yanıt veren Tugay, "Karşıyaka ile ilgili her türlü takdir genel başkanımıza ve genel merkezimize aittir. Bana sorulan soru olursa tabii ki cevap veririm" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.