Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başıboş Köpek Sorununa Dair Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başıboş Köpek Sorununa Dair Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başıboş Köpek Sorununa Dair Açıklama Yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da başıboş köpek saldırısında ağır yaralanan Tunahan'a dair önemli bir açıklama yaptı. Başkan Erdoğan, başıboş sokak hayvanlarına yönelik artan şikayetlere vurgu yaparak, özellikle Ankara'da meydana gelen acı olayın toplumun duygularını sarsıcı etkisi olduğunu ifade etti.

Başıboş Köpek Sorunu ve Çözüm Yolları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili artan şikayetlerin farkındayız. Önceki gün Ankara'da bir evladımızın ağır yaralandığı elim hadise yüreğimizi dağladı. Bu sorunu inancımız, kültürümüz ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Toplumsal Farkındalık ve Eğitim

Başkan Erdoğan, başıboş köpek sorununun çözümü için toplumsal farkındalık oluşturmanın ve insanlara eğitim vermenin önemine vurgu yaptı. Toplumun, sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı ve sorumlu olması için bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiğini belirtti.

Veteriner Sağlık Hizmetleri ve Kısırlaştırma Projeleri

Başkan Erdoğan, başıboş köpek sayısının kontrol altına alınması için veteriner sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve kısırlaştırma projelerinin hayata geçirilmesinin önemine değindi. Bu sayede sokak hayvanlarının nüfusunun kontrol altına alınarak, yaşamlarının daha sağlıklı bir şekilde sürdürülmelerine katkı sağlanabileceğini ifade etti.

Belediyelerin Sorumlulukları

Başkan Erdoğan, belediyelerin başıboş köpek sorununa karşı daha etkin önlemler alması gerektiğini vurgulayarak, "Belediyelerimiz, sokak hayvanlarının sağlık durumunu düzenli olarak takip etmeli ve gerekli müdahaleleri yapmalıdır. Aynı zamanda sokak hayvanlarının barınma ihtiyaçlarına yönelik projeleri hayata geçirerek, onların daha iyi bir yaşam şartlarına kavuşmalarına destek olmalıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.