Darphaneden Yeni Sürpriz! 500 TL'lik Banknot Geliyor mu?

Darphaneden Yeni Sürpriz! 500 TL'lik Banknot Geliyor mu?

Darphaneden Yeni Sürpriz! 500 TL'lik Banknot Geliyor mu?

Piyasada dolaşan metal paralar arasında 5, 10, 25, 50 Kuruş ve 1 TL ile neredeyse hiçbir şey satın alınamıyor. Bu paraların hurda değeri ise kendi nominal değerini aşıyor. Cumhuriyet'in 100. yılına özel basılan 5 TL, piyasada yerini aldı. Birçok vatandaş, kuruşlu madeni paraların tedavülden kalkmasına rağmen bozuk 5 TL'nin işlerine yarayabileceğini düşünüyor.

Banknotlar Arasında Devrim: 500 TL'lik Yeni Banknot Geliyor!

Ekonomistlerin hemen hepsi, dolaşımdaki madeni paraların ve kağıt banknotların ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğu konusunda hemfikir. Bankaya giden bir vatandaş, bir yığın para ile ayrılmak zorunda kalıyor. Bu durum, yeni kağıt banknotların basılması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanının Yeni Banknota Tutumu

Ancak, 500 TL veya daha yüksek değerli kağıt paraların tedavüle alınmasının, Türk Lirası'ndaki değer kaybının bir işareti olacağı düşüncesine sahip iktidar kanadı, yeni para basma konusunda adımlar atmıyor. İktidar, ekonomik modelinin yenilgisini kabul etmek istemiyor gibi görünüyor. Ancak ekonomistler, kullanışsız paraların tedavülden kalkmasının yanı sıra vatandaşın kullanımını kolaylaştıracak yeni paraların basılması gerektiği konusunda hemfikir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.