Ders Sürelerinde 30 Dakika Düzenlemesi Resmen Açıklandı!

Ders Sürelerinde 30 Dakika Düzenlemesi Resmen Açıklandı!

Ders Sürelerinde 30 Dakika Düzenlemesi Resmen Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı, ders sürelerini 30 dakikaya indirme konusunda yeni bir adım attı ve bu değişikliği içeren resmi yazıyı paylaştı.

Ders Saatlerindeki Yeni Düzenlemeler

MEB, ders sürelerini 30 dakikaya kadar düşürebilecek durumları resmi bir yazı ile duyurdu. Valilikler aracılığıyla il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bu yazıda, belirli şartlar altında okulların ders sürelerini 30 dakikaya kadar kısaltabileceği belirtildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından imzalanan yazıya göre, özellikle ortaöğretim kurumlarında, yık-yap veya güçlendirme çalışmaları sebebiyle taşınan okullar veya öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim uygulanan okullarda ders saatlerinde esneklik sağlanabileceği ifade edildi.

Yeni Yönetmelik ve 2023-2024 Eğitim Yılı

Güncel yönetmelik uyarınca ders saatleri genellikle 40 dakika olarak uygulanıyordu. Ancak belirli şartlar altında, özellikle 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında, valiliklerin yapacakları planlamalar doğrultusunda, ders sürelerinin 30 dakikaya kadar düşürülebileceği belirtildi.

Değişikliklerin Amaçları

Bakan Yusuf Tekin imzalı yazı doğrultusunda yapılan bu düzenlemenin temel amacı, özellikle yıkım veya güçlendirme çalışmaları nedeniyle taşınan okullarda ve yoğun öğrenci sayısına sahip olan okullarda daha etkin bir eğitim süreci sağlamaktır. Bu değişiklik, öğrenci ve velilere daha iyi bir eğitim deneyimi sunmak adına atılmış önemli bir adımdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.