Devlet, İhtiyaç Sahiplerine Müjdeli Haberi Verdi: Yıllık 28.179 TL Destek Yolda!

Devlet, İhtiyaç Sahiplerine Müjdeli Haberi Verdi: Yıllık 28.179 TL Destek Yolda!

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlarına 28.179 TL destek ödemesi yapacak. 65 yaş aylığı için başvurmak isteyenler, belirli şartları sağlayarak bu destekten faydalanabilirler.

Son dönemde Türkiye'de artan hayat pahalılığı, özellikle ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara verilen devlet desteklerinin sayısını ve miktarını artırmayı zorunlu hale getirdi. Bu nedenle, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yönelik ödenen devlet desteklerinin miktarı, Ocak ayı itibariyle güncellenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla, Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerine çeşitli destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor.

Destek Miktarı 2.348 TL'ye Yükseldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısına göre yapılan düzenlemeler sonrasında ihtiyaç sahiplerine ödenecek devlet desteklerinin miktarının artırıldığını açıkladı. Bu kapsamda, yaşlılık aylığı olarak bilinen 65 yaş aylığının ödeme miktarı 1.997 TL'den 2.348 TL'ye çıkarıldı.

Geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren yapılan bu artış, Ocak 2024'e doğru yeni bir artış beklentisine yol açtı. Bu hesaplama sonucunda, belirli şartları sağlayan vatandaşların hesaplarına yıllık 28.179 TL ödeme yapılması öngörülüyor.

65 Yaş Aylığı Başvuru Şartları

65 yaşını doldurmuş ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için devlet destekleri sunulmaktadır. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Yaşlılık aylığı almak için gereken şartlar şunlardır:

  • 65 yaşını doldurmuş olmak,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde herhangi bir sigorta kolundan (SSK, Bağ Kur, Emekli Sandığı) yararlanmamak ve aylık almamak,
  • Muhtaçlık sınırından daha düşük bir gelire sahip olmak vb.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.