Dikkat! Güçlü Rüzgar ve Çığ Tehlikesi: Meteoroloji Uyarıyor!

Dikkat! Güçlü Rüzgar ve Çığ Tehlikesi: Meteoroloji Uyarıyor!

Dikkat! Güçlü Rüzgar ve Çığ Tehlikesi: Meteoroloji Uyarıyor!

8 Şubat Perşembe: Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi hakkında son değerlendirme raporunu yayınladı. İşte, ülke genelinde beklenen güncel hava tahmini ve alınması gereken önlemler...

8 Şubat Güncel Hava Tahmini ve Tehlike Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son değerlendirme raporuna göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile bazı bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor.

Pus ve Sis ile Dikkat!

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olaylarının yaşanması bekleniyor.

Çığ Tehlikesi Uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski yüksek.

Rüzgar ve Hava Sıcaklığı Durumu

Hava sıcaklığı genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Ancak Marmara’nın güneybatısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara Uyarı

Meteoroloji uzmanları, özellikle Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda bulunan bölgelerde vatandaşları çığ tehlikesi konusunda uyardı. Ayrıca, kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.