e-Devlet İle Hemen Başvur, Sıfır Faizli Kredi Fırsatını Yakala!

e-Devlet İle Hemen Başvur, Sıfır Faizli Kredi Fırsatını Yakala!

e-Devlet İle Hemen Başvur, Sıfır Faizli Kredi Fırsatını Yakala!

Evlilik hazırlığı yapan çiftler için müjdeli bir haber var! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından detayları belirlenen faizsiz evlilik kredisi için başvurular artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. İşte detaylar:

Evlilik Kredisi Detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle duyurulan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çalışmaları devam eden evlilik kredisi, yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli ve faizsiz olarak sunulacak. Bu kredi kapsamında çiftler, 4 yıl boyunca aylık 3,125 TL ödeyerek toplamda 150 bin TL destek alabilecekler.

Evlilik Kredisi Açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi hakkında açıklamalarda bulundu. Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulduğunu belirterek, bu fon üzerinden evlilik kredisi başvurularının kabul edileceğini duyurdu. Ayrıca, evlilik kredisinden öncelikle deprem bölgesinde yaşayan çiftlerin yararlanacağını ve daha sonra ise ülke genelinde başvuruların kabul edileceğini ifade etti.

Kredi Başvuru Şartları

Evlilik kredisi için başvuru yapacak çiftlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Şu an için netleşmemiş olan başvuru şartları arasında yaş ve gelir kriterleri bulunması bekleniyor. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı ve her bir çiftin ayrı ayrı değil, toplamda 150 bin TL finansman desteği alacağı belirtiliyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Evlilik kredisi başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvuru yapmak isteyen çiftler, e-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra "evlilik kredisi" yazarak arama yapabilir ve karşısına çıkan ekran aracılığıyla başvurularını tamamlayabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.