Eğitimdeki Acil Sorunlara Hızlı Çözümler Getirilmeli!

Eğitimdeki Acil Sorunlara Hızlı Çözümler Getirilmeli!

Eğitimdeki Acil Sorunlara Hızlı Çözümler Getirilmeli!

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendika olarak her zaman insanı ve insanî olanı merkeze aldıklarını belirtti. Özlük ve sosyal hakların iyileştirilmesi amacıyla yaptıkları talep ve çabalarını akademik çalışmalarla desteklediklerini ifade etti. Yalçın, küresel düzeyde insan ve hakikat odaklı çalışmalarını yaygınlaştırmaya yönelik çabalarını sürdürdüklerini söyledi.

Eğitim Politikalarının Değerlendirilmesi ve Yenilikçi Adımlar

Başkan Yalçın, iktidarların eğitim politikalarını ve uygulamalarını insan ve hakikat odaklı bir perspektifle değerlendirdiklerini belirtti. Bakan Yusuf Tekin'in göreve gelmesiyle başlayan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti. Özellikle 28 Şubat mağdurlarının göreve döndürülmesi, müfredat değişikliği, ve eğitime millî bir ruh kazandırmaya yönelik atılan adımları olumlu bulduklarını vurguladı.

Eğitime Ciddiyet Getiren Adımlar ve Çözüm Önerileri

Eğitim çalışanlarının karşılaştığı sorunlara çözüm getirme noktasında önerilerde bulunan Yalçın, bu önerileri şu başlıklar altında sıraladı:

1. Görevden Alınan Bürokratların Geri Dönüşü

Haksızlığa uğramış, görevden alınmış başarılı bürokratların eğitimi yöneten kadroya yeniden dâhil edilmesi.

2. Seçmeli Dinî Derslerin Dönemlik Seçimi

Ders çizelgelerindeki değişiklikle seçmeli dinî derslerin dört yıllık dönemde en az bir kere seçilmesinin sağlanması.

3. Eğitimde Ciddiyetin Sağlanması

Devam takibi, sınıfta kalmanın işlerlik kazanması, velilerin okula randevu ile girmesi, cep telefonu düzenlemesi gibi adımlarla eğitime ciddiyet getirilmesi.

4. Öğretmenlere Değer Verme

Öğretmenin işinin kolaylaştırılması, öğretmenler odası buluşmaları ile öğretmene değer verilmesi, taleplerin ilk elden alınması, takibi ve çözüme kavuşturulması.

5. Aile Birliği ve Sorunların Hafifletilmesi

Aile birliğinin sağlanması ve deprem bölgesindeki sorunların hafifletilmesi için ikinci il emri dâhil birçok atama ve yer değiştirme işleminin yapılması.

Öğretmenlikte Yapılması Gereken İyileştirmeler

Eğitim çalışanlarının daha iyi bir çalışma ortamına sahip olması için yapılan atılımların yanı sıra, sözleşmeli öğretmenlikten kadroya geçenlere dört yılı beklemeden kadroya geçiş tarihi itibarıyla yer değişikliği hakkı tanınmalıdır. Kariyer basamakları sürecinde belirsizlikleri gidermek adına Anayasa Mahkemesi kararının dikkate alınması, yazılı sınav şartının kaldırılması, hizmet yılını esas alan bir süreç oluşturulması önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.