Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat.Bu taktiği deneyenlerin faturaları büyük oranda düşüyor

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat.Bu taktiği deneyenlerin faturaları büyük oranda düşüyor

Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat.Bu taktiği deneyenlerin faturaları büyük oranda düşüyor

Vatandaşların son dönemlerde yüksek gelen faturalar için tasarruf yollarını araştırmaya başladı. Elektrik faturasının çok gelmesini istemiyorsanız, ilk olarak elektriğin hangi saatlerde daha paralı ya da ucuz olduğunu bilmeniz gerekiyor. Bu şekilde önümüzdeki dönemlerde elektrik faturasının önüne geçmiş olacaksınız. İşte merak edilen detaylar..

ünlük olarak kullanılan bazı eşyaların faturalara yansıması ne yazık ki çok yüklü olabiliyor. Elektrik faturasının çok gelmemesini istiyorsanız, bazı detayları gözden kaçırmamanız gerekiyor. Bizler de bu noktada faturanızı düşürebileceğiniz bazı yöntemleri sizler için derledik.

BU SAATLERDE ELEKTRİK DAHA UCUZ

Ülkemizde elektrik faturalandırması için iki tarife bulunuyor. Bunlardan biri tek zamanlı diğeri ise çok zamanlı olarak geçiyor. Elektrik faturalarında yapılan düzenleme ile bundan sonra kullanımda 3 farklı zaman diliminin geçerli olduğu belirtildi.

İlk zaman dilimi 06:00 ile 17:00 saatleri arasındaki gündüz dönemi oluyor. Gündüz dönemindeki fiyat tarifesi ortalama bir değer oluyor.

İkinci zaman dilimi olan 17:00 ile 22:00 saatleri arası ise puant dönemi olarak geçiyor. Bu zaman dilimi, elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimidir.

Üçüncü zaman dilimi ise, elektriğin en ucuz olduğu 22:00 ile 06:00 saatleri arası oluyor.

Bunun dışında tercih edebileceğiniz yöntemler şu şekilde:

Beyaz eşyalarınızı özellikle gece saatlerinde çalıştırmaya özen gösterin.

Buzdolabınızın ayarına dikkat edin. Dondurucuyu eksi 18 derecede tutmaya çalışın.

Kullanmadığınız ürünlerin fişlerini kesinlikle prizden çekin.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

3 Yorum