Emekliler İstiyor: Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi 10 Bin Lira Olsun!

Emekliler İstiyor: Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi 10 Bin Lira Olsun!

Emekliler, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin yetersiz olduğunu söylüyor. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı, bayram ikramiyesinin 10 bin lira olması gerektiğini vurguluyor ve aylık zamların acil olduğunu belirtiyor...

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin en az 10 bin lira olması gerektiğini vurguladı. Ergün, emeklilere verileceği konuşulan 5 bin liralık Cumhuriyet İkramiyesi'nin yetersiz olduğunu belirtti.

Ergün, emeklilerin genellikle sıkıntılı bir maddi durumda olduğunu ve aylıklarına yapılacak artışı beklediklerini söyledi. Bu artışın yanı sıra bayram ikramiyelerinin de artırılması gerektiğini savunan Ergün, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü vesilesiyle verilecek 5 bin liralık ikramiyenin ek gelir sağlayabileceğini ancak bu miktarın yetersiz olduğunu ifade etti. Ergün, Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin en az 10 bin lira olması gerektiğini vurguladı.

para13.jpg

Ayrıca, TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, milyonlarca emeklinin aylıklarına yapılacak zam için Meclis'in açılmasını beklediğini ve ekim ayında zammın gerçekleşmesini talep etti. Emeklilerin ekim ayında zam beklediğini belirten Ergün, kasım ve aralık aylarında zammın yapılmasıyla ilgili iddiaların endişe ve tepkiye neden olduğunu ifade etti.

Kazım Ergün, bayram ikramiyelerinin alım gücünün korunması gerektiğini de vurgulayarak, TÜED olarak uzun süredir emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi için mücadele ettiklerini söyledi. 2018 yılında başarıya ulaştıklarını ve o dönemde bin lira olarak verilen ikramiyenin 2021'de yüzde 10 artırılarak 1100 liraya çıkarıldığını belirtti. Ancak Ergün, o dönemdeki alım gücünün korunabilseydi, bayram ikramiyelerinin bugün 2 bin lira yerine 9 bin lira civarında olabileceğini belirterek, emeklilerin bayram ikramiyelerinin alım gücünün artırılması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.