Emeklilerden Yükselen Ses: Haklarımızı Arıyoruz!

Emeklilerden Yükselen Ses: Haklarımızı Arıyoruz!

Emeklilerden Yükselen Ses: Haklarımızı Arıyoruz!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekli-Sen, Emekliler Dayanışma Sendikası ve Tüm Emeklilerin Sendikası tarafından düzenlenen "Büyük Emekli Mitingi" Anıtpark'ta gerçekleşti.

Emeklilikte İnsanca Yaşam İstiyoruz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, mitingde yaptığı konuşmada, "Bu ülkede 10 milyon emeklinin, hazineden tamamlanan 7 bin 500 lira emekli aylığıyla yaşamaya çalıştığını biliyoruz. 'Emeklilikte insanca yaşam, haktır' diyerek mücadele veriyoruz. Emeklileri, bu ülkenin onuru ve alın teri olarak görmeliyiz. Ancak maalesef, onları açlık sınırının bile yarısında bir ücretle yaşamaya mahkum edenlere karşı mücadele etmek zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Meclis'te Emekliler İçin Düzenleme Yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, "Yarın Meclis'te bütçe görüşmeleri başlayacak, ancak emeklilerle ilgili tek bir düzenleme dahi bulunmuyor. Şu anki emekli maaşları, neredeyse 'ölüm bedeli' kadar, açlık sınırının üçte biri seviyesinde. Son 5 aylık enflasyonla birlikte, bugün bir emeklinin cebine giren gerçek ücret 5 bin lira. Eğer açlık sınırı 14 bin liraysa, alınan üçte birlik ödenek, aslında 'Bu emekliler aç kalsın, hatta ölüme mahkum edilsin' diyen bir anlayışın yansımasıdır. Buna karşı 'hayır' diyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.