En çok ataması olan öğretmenler açıklandı: Bu branşta ki öğretmenlerin dikkatine!

En çok ataması olan öğretmenler açıklandı: Bu branşta ki öğretmenlerin dikkatine!

2024 öğretmen atama takvimi yaklaşırken, adayların en çok merak ettiği konulardan biri hangi branşlara ne kadar kontenjan ayrılacağıdır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in paylaştığı bilgilere göre, bu yıl en çok ihtiyaç duyulan 3 branş belirlendi.

2024 öğretmen atama takvimi yaklaşırken, adayların en çok merak ettiği konulardan biri hangi branşlara ne kadar kontenjan ayrılacağıdır. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in paylaştığı bilgilere göre, bu yıl en çok ihtiyaç duyulan 3 branş belirlendi. İşte detaylar...

Öğretmen Atamalarında Hangi Branşlar Öne Çıkıyor?

Bu yıl öğretmen atamalarının sınırlı olacağına dair yapılan açıklamaların ardından, adaylar hangi branşların öne çıkacağını merak etmeye başladı. Geçtiğimiz yıl hangi uygulamalar gerçekleştirilmişti ve Bakan Tekin bu yıl hangi branşlara ağırlık verileceğini açıkladı mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in atama sayılarını belirleyebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığından yanıt bekleniyor. Bütçe görüşmeleri sonrasında, öncelikli olarak hangi alanlara daha fazla atama yapılacağı belirlenecek. Peki, hangi branşlar öne çıkıyor?

En Çok Atama Yapılacak 3 Branş!

Geçmiş yıllarda yapılan atamalara göz attığımızda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi, Fen Bilimleri, İlköğretim Matematik ve İngilizce gibi branşların öne çıktığını görüyoruz. Peki, Bakan Tekin'in bu konudaki görüşleri neler?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in verdiği bilgilere göre, bu yıl en çok ağırlık verilecek 3 branş şunlardır:

  1. Sınıf Öğretmenliği
  2. Özel Eğitim Öğretmenliği
  3. Yabancı Dil Öğretmenliği

2024 öğretmen alımı kontenjanları belirlendiğinde, bu 3 branşa daha fazla kontenjan ayrılması beklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.