Erken Emeklilik ve Ev Hanımlarının Emekliliği için Devrim Niteliğinde Kararlar!

Erken Emeklilik ve Ev Hanımlarının Emekliliği için Devrim Niteliğinde Kararlar!

Erken Emeklilik ve Ev Hanımlarının Emekliliği için Devrim Niteliğinde Kararlar!

TBMM'ye sunulan erken emeklilik düzenlemesi ile ilgili ilk bilgiler ortaya çıktı. Yapılan son dakika açıklamalarına göre, bayramdan sonra bir dizi yeni düzenleme meclis gündemine getirilecek. Bu düzenlemeler arasında, erken emeklilik hakkının yanı sıra ev hanımlarının da emeklilik sürecinde prim desteği alacağı belirtildi.

Ek Gösterge Düzenlemesi

Son dakika bilgilerine göre, meclise sunulacak düzenleme kapsamında 3600 ek gösterge düzenlemesinin yer alacağı açıklandı. Bu düzenleme ile 1. sınıfa geçen tüm memurlara ek gösterge zammı yapılacak.

Ev Hanımlarının Emekliliği

Yeni düzenleme ile ev hanımlarının emeklilik süreçleri de ele alınıyor. İsteğe bağlı sigortalı olmak isteyen ev hanımlarının SGK'ya başvurması halinde primlerinin 1/3'ü devlet tarafından karşılanacak. Ayrıca, her çocuk için ev hanımlarına borçlanma hakkı tanınacak ve yıpranma payı gibi konular da gündeme gelecek.

Esnaflara Erken Emeklilik

Bağkurlular için öngörülen erken emeklilik düzenlemesi, esnafların da beklentilerini karşılıyor. Bu kapsamda, 9 bin gün ile emekli olan esnafların emeklilik prim şartlarının 7200'e çekileceği bildirildi. Bu düzenleme ile esnaflar, normal emeklilik sürelerinden 5 yıl önce emekli olabilecekler.

Kademeli Emeklilik ve Staj Çıraklık Düzenlemesi

Kademeli emeklilik ve staj çıraklık mağdurlarının talepleri de dikkate alınacak. Bu grupların emeklilik süreçlerindeki mağduriyetlerinin giderilmesi için düzenleme yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.