Felsefeye Düşünme Eğitimi

Felsefeye Düşünme Eğitimi

Felsefeye Düşünme Eğitimi

Aristoteles, insanı düşünen canlı olarak tanımlar. Düşünme yetisi, insanı diğer varlıklardan ayıran başlıca özellik olarak kabul edilir ve felsefenin emek verdiği kavramların başında gelir. Düşünme nedir, nasıl gerçekleşir, doğru düşünceye nasıl ulaşılır, düşünme üzerine düşünme nasıl olur soruları felsefenin düşünme üzerine sorduğu ve yanıt aradığı sorulardan bazılarıdır.

Zaten felsefe yapmak; düşünmek ve düşünülenler üzerine düşünmek değil midir? Hâl böyleyken iyi bir düşünme ve mantık eğitimi almayan bireylerin; felsefeye temas edebilmesi, felsefe yapabilmesi pek kolay görünmemektedir.
Bununla beraber, ülkemizde de hayata geçirilen yapılandırmacı eğitim modeli ve çağdaş eğitim anlayışı, öğrencilere; yaratıcı, yansıtıcı, eleştirel, öznel, sistematik, lateral, mantıksal düşünme biçimlerini kazandırmayı amaçlar.

Bu kazanımlar, felsefe ile özdeşleşen düşünme ve düşünme eğitimi derslerinin, ilköğretimden başlayarak lise kademelerine değin sürdürülmesiyle elde edilebilir.
Düşünme eğitimi derslerinin, tüm kademelerde programlara dahil edilmesi ve zorunlu ders olarak okutulması talebimizdir.
Bu amaçlarla yaptığımız etkinliğe katılımlarınızı bekliyoruz.

FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENLERİ


Twitter Etkinlik Başlığımız:

#FelsefeyeDüşünmeEğitimi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ogretmenlericin.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum