Konut Hayalleriniz Tehlikede! İmza Atmadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Konut Hayalleriniz Tehlikede! İmza Atmadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Konut Hayalleriniz Tehlikede! İmza Atmadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

İsmail Çağlar, Antalya Emlakçılar Odası Başkanı olarak, konut fiyatlarında yaşanan artışın ardından tüketicilerin yeni çözüm yolları arayışına girdiğini belirtti.

Riskler ve Alternatifler

Çağlar, arsa sahiplerinin müteahhit firmalarla işbirliği yaparak arsa payı karşılığı ev sahibi olma girişimlerinde bulunduğunu ifade etti. Ancak bu yöntemin beraberinde çeşitli riskler taşıdığını vurguladı. "Vatandaşlar, konut sahibi olma hayaliyle bu yönteme başvururken, sonradan beklenmedik sorunlarla karşılaşabiliyorlar" dedi.

Arsa Payı Karşılığı Ev Sahibi Olma Fırsatları

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) çeşitli firmaların arsa payı karşılığı ev sahibi olmak isteyenlere fırsatlar sunduğunu belirten Çağlar, bu konuda şu açıklamalarda bulundu: "Ancak, arsa payı karşılığı alınan hisselerdeki riskler oldukça yüksek. Henüz teslim tarihi belli olmayan sözler veriliyor. Bu nedenle, tapu ve kat karşılığı sözleşme yapılması önem taşıyor. Bu yöntemi tercih eden ve mağdur olan vatandaşlar, bizlere başvurmaya başladılar."

Öneriler ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çağlar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Herhangi bir sözleşmeye, özellikle de teslim tarihini belirtmeyenlere kesinlikle imza atılmamalıdır. Sözlü veya yazılı olarak verilen herhangi bir taahhüde güvenilmemelidir. Hukuki destek alınması veya odamızla iletişime geçilmesi önemlidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.