KPSS 2024/1'de Mülakatsız Memur Alımı Başladı!

KPSS 2024/1'de Mülakatsız Memur Alımı Başladı!

KPSS 2024/1'de Mülakatsız Memur Alımı Başladı!

ÖSYM, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024/1 dönemi için merakla beklenen memur alımı tercih kılavuzunun yayınlanma tarihini duyurdu. Bu yıl gerçekleştirilecek olan kamu personeli alımlarında mülakat süreci olmayacak, atamalar doğrudan KPSS puanıyla gerçekleştirilecek.

KPSS 2024/1 Memur Alımı Tercih Kılavuzu Yayınlandı: Detaylar

ÖSYM'nin açıklamasına göre, KPSS 2024/1 tercih kılavuzu 11 Temmuz 2024 tarihinde resmi internet sitesinde yayınlanacak. Adayların tercihlerini yapmaları için gerekli tüm bilgileri içerecek olan kılavuz, 18 Temmuz 2024 tarihine kadar tercihleri almaya devam edecek. Adaylar, tercihlerini internet aracılığıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapabilecekler.

KPSS 2024/1 Alımlarında Hangi Pozisyonlar İçin Başvurulacak?

KPSS 2024/1 merkezi yerleştirme ile kamu kurumlarına çeşitli pozisyonlar için atamalar yapılacak. Bu pozisyonlar arasında memur, avukat, sağlık personeli, sekreter, sağlık memuru, güvenlik görevlisi, hizmetli, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) personeli, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) personeli, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personeli, muhasebeci, tekniker, teknisyen ve mühendis bulunmaktadır.

KPSS 2024/1 Alımlarında Değişiklik: Mülakat Süreci Uygulanmayacak

Bu yılki KPSS 2024/1 alımlarında dikkat çeken bir değişiklik, atamaların KPSS puanlarına göre doğrudan yapılacak olmasıdır. Dolayısıyla, adaylar için mülakat süreci uygulanmayacak ve atamalar tamamen KPSS puanlarına göre gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.