Lise Son Sınıf Öğrencilerine Kötü Haber!

Lise Son Sınıf Öğrencilerine Kötü Haber!

Lise Son Sınıf Öğrencilerine Kötü Haber!

Milli Eğitim Bakanlığı son dönemlerde özellikle devamsızlık meselesine büyük önem veriyor. Liselerde devamsızlık yapmak artık ciddi sonuçlar doğuruyor. Peki, devamsızlık yapan öğrenciler neyle karşılaşıyor? Hangi yaptırımlar uygulanıyor? İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gözü Devamsızlıkta

Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın devamsızlık konusundaki araştırmalarına bakalım. Son yıllarda bakanlık, öğrencilerin okula devam etmeme sorununu ciddi bir şekilde ele alıyor. Ayrıca, öğrencilerin sürekli olarak açık liseye geçmek istemeleri, ortaöğretimde kaliteli bir programın uygulanmasını engelliyor. Bakanlık bu sebeplerle Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yer alan devamsızlık maddelerini sıkılaştırdı.

Devamsızlıkta Sınır 30 Gün

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre, özürsüz devamsızlık süresi 10 günü, toplamda ise 30 günü geçen öğrenciler başarısız sayılır. Bu durum, öğrencinin ders puanı ne olursa olsun geçerlidir. Yani, son sınıf olmanız veya ders notlarınızın yüksek olması devamsızlık sınırlarını aşmanızı engellemez.

Esneklik Beklemeyin

Milli Eğitim Bakanlığı şu an için devamsızlık kurallarında bir esneklik olacağına dair herhangi bir bilgi vermedi. Öğrenciler hala mevcut kurallara tabi tutuluyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.