MEB İkinci Dönem Ortak Sınav Tarihleri Açıklandı!

MEB İkinci Dönem Ortak Sınav Tarihleri Açıklandı!

MEB İkinci Dönem Ortak Sınav Tarihleri Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2. dönem ortak sınav konuları, öğrenciler ve veliler arasında ikinci dönem ortak sınavlarının ne zaman yapılacağına dair merak uyandırdı.

MEB Ortak Sınavları Hakkında Bilgilendirme

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bünyesinde, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen, ikinci dönem eğitim ve öğretime başladı. İkinci dönem ortak sınavlarının tarihi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilan ettiği sınav konuları sonrasında araştırılmaya başlandı.

İlk Dönemdeki Ortak Sınavlar

İlk dönemdeki ortak sınavlardan biri, 200 bin 7. sınıf ve 170 bin 10. sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti. Bu sınavlar, 40 dakika süren matematik ve coğrafya derslerini içeriyordu. İlk dönemin ikinci ortak sınavı ise aralık ayında yapıldı.

2. Dönem Ortak Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

İkinci dönem ortak sınavlarının birinci oturumunun, mart ayının sonu veya nisan ayının başlarında gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak, net bir açıklama henüz yapılmadı.

Üçüncü Sınav Mümkünlüğü

İl sınıf veya alan zümrelerince, dönem başında alınacak bir kararla, haftalık ders saat sayısı altı ve üzeri olan derslerde üçüncü bir sınavın da yapılması mümkün olabilecektir. Üçüncü sınavın yapılıp yapılmayacağı ve ne zaman yapılacağı, ilgili zümreler tarafından belirlenecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.