MEB'den Müjde: Ders Saatleri Kısalıyor! Hangi Okullarda Değişecek?

MEB'den Müjde: Ders Saatleri Kısalıyor! Hangi Okullarda Değişecek?

MEB'den Müjde: Ders Saatleri Kısalıyor! Hangi Okullarda Değişecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, yapısal değişiklikler veya güçlendirme çalışmaları nedeniyle başka bir okula taşınan ya da öğrenci yoğunluğu sebebiyle ikili eğitim uygulanan resmi ortaöğretim kurumlarında, ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülebileceğini açıkladı. Bu önemli duyuru, eğitim camiasında heyecan yaratırken, detaylarla ilgili merak da beraberinde getirdi.

Hangi Okulları Kapsıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yık-yap ya da güçlendirme çalışmaları sebebiyle başka bir okula taşınan okullar ile öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim yapılan resmi ortaöğretim kurumları bu düzenlemeden faydalanabilecek. Yani, fiziki şartlar veya öğrenci sayısı sebebiyle ders saatlerinin kısaltılması söz konusu olabilecek.

Değişiklik Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirttiğine göre, bu ders saatlerinin kısaltılması uygulaması 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı itibariyle yürürlüğe girecek. Yani, öğrenciler ve öğretmenler yeni eğitim dönemine başlarken, bu değişikliğin etkilerini yaşamaya başlayacaklar.

Nasıl Planlanacak?

İl/ilçe ve okul bazlı planlamalar çerçevesinde, ilgili yönetmeliğin 9. maddesinde belirtilen 40 dakika olan ders saati süresi, belirli şartlar altında 30 dakika olarak uygulanabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.