MEB'den Öğrencilere Müjde! 20-21-22 Kasım'da Okullar Tatil Ediliyor!

MEB'den Öğrencilere Müjde! 20-21-22 Kasım'da Okullar Tatil Ediliyor!

MEB'den Öğrencilere Müjde! 20-21-22 Kasım'da Okullar Tatil Ediliyor!

Türkiye genelinde yaşanan şiddetli fırtına olayları, okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili pek çok soruyu beraberinde getirdi. Peki, 20 Kasım Pazartesi günü okullar tatil mi?

Fırtına Uyarısı: Meteoroloji ve AFAD'dan Açıklamalar

Meteoroloji ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkenin çeşitli bölgelerinde etkili olan şiddetli fırtınalara karşı vatandaşları uyarmıştı. Bu fırtınaların sebep olduğu ağaç devrilme olayları ve kazalar birçok noktada yaşandı.

İlk Haber Zonguldak'tan Geldi

Milli Eğitim Bakanlığından milyonlarca öğrenci ve öğretmen, 20, 21, 22 Kasım tarihlerinde okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. İlk tatil haberi Zonguldak'tan geldi. Zonguldak Valiliği, 20 Kasım Pazartesi günü okulların tatil edildiğini duyurdu. İstanbul'un Şile ilçesinde de etkili fırtına sebebiyle okullar bir gün tatil edildi.

Meteoroloji Uyarıyor: Fırtınalar Devam Edecek

Meteoroloji, şiddetli fırtınaların devam edeceği konusunda uyarıda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı, diğer illerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamış olsa da, okulları hava şartları nedeniyle tatil etme yetkisi valilik ve kaymakamlıklarda bulunuyor. Bu nedenle, MEB'in yurt genelinde 20, 21, 22 Kasım tarihlerinde okulları tatil etmesi beklenmiyor. Kararı verecek merciler, önceden belirttiğimiz gibi kaymakamlıklar ve valilikler olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.