Memur-Sen'den Müjdeli Haber: Ek Ödeme Konusunda Yeni Gelişmeler!

Memur-Sen'den Müjdeli Haber: Ek Ödeme Konusunda Yeni Gelişmeler!

Memur-Sen'den Müjdeli Haber: Ek Ödeme Konusunda Yeni Gelişmeler!

Koruma ve Güvenlik Görevlilerine Ek Ödeme konusunda Memur-Sen, son toplu sözleşme sürecinde ortaya çıkan farklılıkların üzerine giderek Cumhurbaşkanlığına başvuruda bulunduğunu duyurdu.

Memur-Sen'in Koruma ve Güvenlik Görevlilerine Ek Ödeme Talebi

Memur-Sen'in yetkili konfederasyon olarak yapmış olduğu açıklamada, Koruma ve Güvenlik Görevlilerine Ek Ödeme konusunda 3. Dönem Toplu Sözleşmeden 7. Dönem Toplu Sözleşmeye kadar olan süreçte kapsam ve miktarın arttırılarak ilerletildiği belirtildi. Ancak, bazı kamu kurumlarındaki yanlış yorumlamaların mağduriyetlere sebep olduğu vurgulandı.

Memur-Sen, 7. Dönem Hakem Kurulu Kararı kapsamında elde edilen Hakem Kurulu Kararının, Koruma ve Güvenlik Görevlisi Kadro ve Pozisyonlarında görev alan personelin ek ödeme oranlarının belirlenmesine yönelik olduğunu açıkladı. Bu karar ile birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ek ödeme oranlarının arttırılması ve silahlı görev yapanlara ek puanlar eklenmesi gerektiği ifade edildi.

Memur-Sen, Kamu Kurumlarına Mağduriyetin Giderilmesi İçin Başvuruda Bulundu

Memur-Sen'in açıklamasına göre, kamu kurum ve kuruluşlarının farklı yorumları nedeniyle sözleşmeli personelin mağduriyet yaşadığı belirtiliyor. Bu nedenle, uygulama farklılıklarının giderilmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na talepte bulunulduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.