Milli Eğitim Bakanlığı Müjdesi: Resmi Gazete'de Devrim Niteliğinde Değişiklik!

Milli Eğitim Bakanlığı Müjdesi: Resmi Gazete'de Devrim Niteliğinde Değişiklik!

Milli Eğitim Bakanlığı Müjdesi: Resmi Gazete'de Devrim Niteliğinde Değişiklik!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gittiğini duyurdu. Resmi Gazete'de gece yarısı yayımlanan yönetmelikle birlikte okul kantinlerinden tutun, birlik başkanlığına kadar birçok alanda yeni düzenlemeler getirildi.

Yönetmelikteki Temel Değişiklikler

MEB tarafından yapılan güncellemeler şu maddeleri içermektedir:

1. Birlik Başkanı ve Kursiyer Tanımları

Yönetmeliğin 4. maddesine eklenen bentlerle birlikte, birlik başkanı ve kursiyer tanımları genişletildi. Artık, birlik başkanı doğrudan belirlenebilecek ve kursiyer tanımı kapsamında çeşitli eğitim faaliyetlerine katılan bireyler yer almaktadır.

2. İşçi Hakları ve Sorumluluklar

  1. maddenin (d) bendine eklenen cümle ile birlikte, birlik tarafından istihdam edilen personel için kıdem tazminatı ve benzeri giderlerin karşılanması hükümleri getirilmiştir.

3. Okul Servis Araçları ve Faaliyet İçerikleri

Yönetmeliğin 6. maddesi çerçevesinde, birliklerin okul servis araçları yönetmeliğine uyması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, tüm faaliyetlerin Türk millî eğitimi amaçlarına uygun olarak düzenlenmesi ve öğrencilerin gelişimlerine uygun içeriklere odaklanması gerektiği vurgulanmıştır.

4. Yönetim Kurulu ve Üyelik Şartları

Yönetmeliğin 7. maddesindeki değişiklikle birlikte, yönetim kurulu üyelerinin yaş sınırlaması ve üyelik şartlarına ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.

5. Başvuru ve Görev Süreleri

  1. maddenin altıncı fıkrasında yapılan değişiklikle birlik başkanlığına başvuran kişilerin başvurularının yazılı olarak yapılması ve görev sürelerinin belirli şartlara bağlı olarak düzenlenmesi hükümleri getirilmiştir.

6. Veli ve Kursiyer Tanımları

  1. maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle, birlik başkanı ve üye tanımları gözden geçirilmiş, veli üyelerin yerine "veliler/on sekiz yaşını doldurmuş kursiyerler" ifadesi kullanılmıştır.

7. Yönetim Kurulu ve Görevleri

  1. maddenin birinci fıkrasında yapılan değişiklikle, yönetim kurulu üyelerinin suç geçmişine ilişkin şartlar gözden geçirilmiş ve yeni düzenlemelere uygunluk şartları getirilmiştir.

8. Kantin İşletmeciliği ve Sözleşme Koşulları

Yönetmeliğin 20. maddesindeki değişiklikle birliklerin kantin işletmeciliği ihalelerinde isteklilerden uygun belgeleri talep etme şartları düzenlenmiştir. Ayrıca, kantin işletmecilerinin suç kayıtlarına ilişkin şartlar gözden geçirilmiştir.

9. Kiralama Süreleri ve Koşulları

Yönetmeliğin 21. maddesi çerçevesinde, kiraya verilecek yerler için belirlenen sözleşme koşulları ve süreleri ayrıntılı bir şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca, kira sözleşmelerinin yenilenmesi şartları belirlenmiştir.

10. Geçici Madde

Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile birlikler arasında gerçekleştirilen faaliyetlerin denetimine ve uygunsuzluk durumlarında birliğin feshedilmesine ilişkin düzenlemeler getirilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.