Milli Eğitim Bakanlığından Eğitimde Devrim: Ölçme ve Değerlendirme Sistemi Güncelleniyor!

2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı, Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından TBMM’ye sunuldu ve ölçme değerlendirme sistemine getireceği yenilikleri içeriyor.

Bu yeniliklerin en dikkat çekici yanlarından biri, ölçme ve değerlendirmede bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif olarak kullanılacak olmasıdır. Bu sayede öğrencilerin gelişimleri daha etkili bir şekilde takip edilebilecek ve öğrenme süreçleri daha verimli hale getirilebilecektir.

Uzun Vadeli Öğrenme Süreçlerine Odaklanma

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yeniliklerle öğrencilerin uzun vadeli öğrenme süreçlerine odaklanmayı amaçlıyor. Artık sadece sınav sonuçlarına değil, öğrencilerin gelişimlerine dayalı yeni bir ölçme ve değerlendirme sistemi oluşturulacak. Bu, öğrencilerin sadece kısa vadeli başarılarına değil, uzun vadeli öğrenmelerine de önem verildiğini gösteriyor.

Kademeler Arası Uygulama

Yeni sistem, eğitimin tüm kademelerinde uygulanacak. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite düzeylerinde öğrencilerin gelişimlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi için bu sistemi kullanacak. Bu, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca sürekli bir takip ve destekleme imkanı bulacakları anlamına geliyor.

Ulusal İzleme Araştırmaları İçin Altyapı Oluşturuluyor

Milli Eğitim Bakanlığı, ulusal izleme araştırmaları için gerekli mevzuat altyapısını oluşturacak. Bu, Türkiye’nin eğitim sisteminin daha iyi anlaşılmasına ve sürekli olarak iyileştirilmesine katkı sağlayacak.

Türkçe Dersinde Yeni Değerlendirme Sistemi

Öğrencilerin dil becerilerini değerlendirmek için Türkçe dersinde yeni bir ölçme ve değerlendirme sistemi oluşturuldu. Bu sistem, öğrencilerin dört temel dil becerisini ölçerek değerlendirme yapacak. Bu, Türkçe dersinin kalitesini artırmayı hedefleyen önemli bir adımdır.

Bir Yorum

  1. Vatana millete hayırlı olsun. Büyük devrim. Artık öğrenciler çalışmadan da öğrenebilecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu