Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Müjdeli Haber!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Müjdeli Haber!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Müjdeli Haber!

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yeni ek ders ücret yazısı, son zamanlarda en çok konuşulan konulardan biri olan ek ders ücretleri hakkında bilgi veriyor.

Kütahya Valiliği'ne Gönderilen Resmi Yazı

Yayınlanan resmi yazının Kütahya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiği açıklandı. Peki, merakla beklenen ve açıklanması istenen bu konu hakkında resmi kararın detayları neler? İşte tüm merak edilen konular ve detaylar haberimizde…

Resmi Yazıda Bulunan Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazıda, 16 Kasım 2023 tarihine ait Personel Genel Müdürü Bakan a. Bülent ÇİFTCİ imzalı olarak şu detaylar yer alıyor:

"Derslerinde diğer alan öğretmenlerimizin de girdiği saatlerde destek eğitimleri ile ilgili odalarda ders okutmak üzere görevlendirilen sınıf öğretmenlerimizin, bu kapsamdaki diğer ek ders ücretlerinin %25 olarak fazlasıyla ödenerek ödenemeyeceğine ilişkin 15 Kasım 2023 tarihli ve E-63649569-869-897809254 sayılı yazınız incelenmiş bulunmaktadır."

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Yönetici ve Öğretmenlerine İlişkin Karar

Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığı'nın yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatleri ile ilgili kararın 18. maddesi, ilkokullarda yöneticilerin veya hizmet içi eğitim yoluyla yetiştirilmesi beklenen resim-iş, beden eğitimi, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile alan öğretmenlerinin derse girdiği saatlerde sınıf öğretmenlerinin okulda bulunmalarını ve bu saatlerde de okul müdürünün vereceği eğitim ve öğretimle ilgili işleri yapmalarını hükme bağlıyor.

Diğer taraftan, Bakanlığın 27 Şubat 2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesinin 12. maddesine göre; "Kararın 18. maddesinden de, derslerine diğer alan öğretmenlerimizin girmiş olduğu saatlerde sınıf öğretmenlerimizin ne şekilde görevlendirilecekleri düzenlenmiş olacağı bulunuyor. Sınıf öğretmenlerimizin bu madde kapsamında ise ek ders ücretlerinden yararlanabilmeleri hakkında derslerin diğer branş öğretmenlerimizin girdiği saatlerde de mutlaka okulda bulunmaları gerektiği ve okul müdürünün eğitim ve öğretimle ilgili vereceği görevleri yapmaları gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.