Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yepyeni Bir Dil Devrimi: İşte 2. Yabancı Dil Açıklaması!
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Yepyeni Bir Dil Devrimi: İşte 2. Yabancı Dil Açıklaması!
Göreve gelir gelmez dil öğrenme zorluğuyla ilgili açıklamalar yapan Bakan Yusuf, dil öğrenme sürecini daha da geliştirmeyi hedefliyor. Ana dilin düzgün öğrenilememesinin en büyük sonuçlarından birinin yabancı dil öğrenme eksikliği olduğunu belirten Bakan Tekin, Türkçe ile başlayıp çeşitli branşlarda düzenlemeler yapmıştı. Şimdi MEB Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, 2. yabancı dil hakkında yeni bilgiler paylaştı.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması'nın Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı, Bakanlık Merkez Binada gerçekleştirildi.
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, alanın uzmanları, pilot okullardaki öğretmen ve yöneticilerin katıldığı toplantı, Millî Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda gerçekleştirildi.
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot Uygulaması ile 5. sınıf öğrencilerinin hedef dili öğrenme sürelerini etkili ve verimli hâle getirmek, öğrencilerin yeni bir dil öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirmelerini ve bu dil becerileri ile iletişim kurabilmelerini sağlamak amaçlandı.
Pilot uygulama; eğitim ortamını, teknolojik donanımını ve öğretmen ihtiyacını yeterli düzeyde karşılayan 26 ildeki 32 okulda başlatıldı.
İstişare toplantısında konuşma yapan Bakan Yardımcısı Yelkenci, pilot uygulamanın yapıldığı okullardaki özenli çalışmalar ve çok yönlü takip ışığında modeli adım adım ülke geneline yaymak istediklerini kaydetti.
Dil Öğrenimi ve Akademik Başarı
5'inci sınıf çağında gerçekleştirilen dil öğreniminin önemine vurgu yapan Bakan Yardımcısı Yelkenci, etkili bir uygulama ile yabancı dili anlayan, okuyan ve konuşabilen öğrenciler beklentisi içerisinde olduklarını belirtti.
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Pilot uygulamasında haftalık 40 ders saati eğitim veriliyor. Öğrenciler 18 saat İngilizce ve 4 saat Almanca olmak üzere 22 saat yabancı dil eğitimi alıyor. İmam hatip ortaokullarında ise Almanca yerine Arapça ikinci yabancı dil olarak yer alıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.