Müfredatta Büyük Değişim!
Müfredatta Büyük Değişim!
Türkiye Gazetesi'nden Mahmut Özay'ın yaptığı röportajda, SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, müfredat değişiklikleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eraslan, yapılan çalışmaların sona erdiğini ve yeni bir eğitim modelinin kurgulandığını ifade etti.
Levent Eraslan, bu süreçte ortaya çıkan yeni modelin canlı bir organizma gibi her türlü değişimden etkilenebileceğini ve ihtiyaca göre şekillenebileceğini belirtti. Düzenlemelerin sahadan gelen verilere dayalı olarak gerçekleştirildiğini vurgulayan Eraslan, her bakanın getirdiği değişikliklerin aksine, Yusuf Tekin Hoca'nın çalışmalarının daha köklü ve kalıcı sonuçlar vereceğini dile getirdi.
Eğitim Süreci ve Toplumsal Dönüşüm
Eğitim sürecinin, toplumsal dönüşümlerin tamamında doğrudan etkili olduğunu belirten Eraslan, çocukların artık dijital araçlarla sosyalleştiklerini ve bu bağlamda eğitimde değişimlerin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Eskiden sokaklarda oyun oynayan çocukların şimdi ise tabletlerinde bitki yetiştirdiğine dikkat çeken Eraslan, bu değişikliklerin çok değerli ve kıymetli olduğunu vurguladı.
Yeni Nesil Eğitim İçin Hedefler
Eğitim sistemimizin, analiz-sentez yapabilen, problem çözebilen, çevresindeki sorunları tanıyan ve bu sorunlara uygun çözümler üretebilen bireyler yetiştirmesi gerektiğini belirten Eraslan, yabancı uzmanların girdileri yerine kendi felsefemizi hakim kılacak bir eğitim modelinin öncelikli olması gerektiğini savundu. Yüzlerce akademisyen ve öğretmenin binlerce saat boyunca çalıştığını ifade eden Eraslan, amacın ülke eğitim sistemini geliştirmek olduğunu ve nitelikli bir programla bu hedefe ulaşılması durumunda Türkiye'nin eğitimde çağ atlayacağını belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.