Öğrencilerine 5 Bin TL Destek Programı Başvuruları Açıldı! E-Devlet'ten Kolayca Başvurun!

Öğrencilerine 5 Bin TL Destek Programı Başvuruları Açıldı! E-Devlet'ten Kolayca Başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başka şehirlerde eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik 5.000 TL'lik nakit destek programını başlattı. Bu program, özellikle ailelerinden uzakta eğitim gören öğrencilere destek olmayı amaçlamaktadır.

Başvuracak öğrencilerin 25 yaş altında olması ve eğitimlerini ailelerinin yaşadığı şehirden farklı bir yerde sürdürmesi gerekmektedir. Destek, aile ziyaretleri için kullanılmak üzere toplamda 5.000 TL sağlayacaktır. Destek, dört seyahat biletini kapsayacak şekilde planlanmış olup, her bilet için en fazla 1.250 TL ödeme yapılabilecektir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Bu destekten faydalanmak isteyen öğrencilerin veya ailelerinin Aile Bakanlığı'na başvurması gerekmektedir. Başvuru işlemleri, gerekli belgelerin teslim edilmesinin ardından onaylandıktan sonra ödeme işlemleri gerçekleştirilecektir. Başvurular, e-devlet platformu üzerinden kolayca yapılabilmektedir.

Aile Bakanlığından Gelen Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, öğrencilerin ve ailelerinin ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları gerektiğini belirtti. Bakan Göktaş, bu destek programının, öğrencilerin eğitim hayatlarına odaklanmalarını kolaylaştırarak, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı.

Türkiye'deki ekonomik koşullar dikkate alındığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu tür sosyal yardım ve destek ödemelerinin büyük önem taşıdığı görülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.