Staj ve Çıraklık Mağdurları: Adalet İstiyor, Yasal Çözüm Bekliyor!

Staj ve Çıraklık Mağdurları: Adalet İstiyor, Yasal Çözüm Bekliyor!

Staj ve Çıraklık Mağdurları: Adalet İstiyor, Yasal Çözüm Bekliyor!

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, ''Bugün, İstanbul Kartal'da saat 14.00'te düzenlediğimiz Büyük İstanbul Buluşması ile önemli bir adım atıyoruz. Ne yazık ki, 3308 Sayılı Kanun kapsamında işletmelere zorunlu gönderilen stajyer ve çırakların sigorta girişleri geçerli kabul edilmiyor. 'Sigortanız başladı' denildi, ancak bugün itibariyle bu girişler geçersiz. Biz, İstanbul Kartal'dan Ankara'ya, Gazi Meclis'e sesleniyoruz. Mağduriyetimizi bir an önce giderin. Ana talebimiz, staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin yasal düzenleme ile çözülmesidir.'' şeklinde konuştu.

Sigorta Kartlarının Geçersizliği

İstanbul Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Dernek Başkanı Selçuk Aydın, ''Bugün bizim için çok özel bir gün. Federasyon olarak ilk mitingimizi düzenliyoruz. Mağduriyetimiz, 3308 Sayılı Kanun kapsamında verilen sigorta kartlarının geçersizliği ile ilgili. E-devletlerimizde iki farklı sigorta başlangıç tarihi görünüyor. Bu konuda devlet büyüklerimizden çözüm bekliyoruz. Sigorta başlangıç tarihimiz, o dönemde verilen kartlardaki tarihler olsun.'' dedi.

Yanlış İşe Giriş Numaraları

Sakarya Staj ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Fatma Canan Küsmez, ''Buraya ekibimle birlikte geldik. Biz, 3308 mağdurlarıyız. 1986 yılında çıkarılan yasa ile zorunlu okullarda eğitim görürken işletmelere zorunlu staj adı altında gönderilen 37 yıllık çocuklarız. E-devlette aynı numarayla iki tane işe giriş numaramız görünüyor. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Mağduriyetimizin bir an önce son bulmasını talep ediyoruz.'' şeklinde açıklamada bulundu.

Emeklilik Hakkının İadesi Talebi

Samsun Staj Mağdurları Dernek Başkanı Murat Aydın, ''Davamızı kazanmak için sürekli meydanlarda olacağız. Biz çocuk yaşta çıraklık eğitimine gittik. Sağlık sigortamız olduğunu bilmiyorduk. Bugün EYT kapsamında sağlık sigortamızın yattığını öğrendik, ancak emeklilik hakkımız elimizden alındı. Haklarımızın iadesini istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.