Torba Yasada 3600 Ek Gösterge ve Çıkış Tarihi Belli Olacak mı?

Torba Yasada 3600 Ek Gösterge ve Çıkış Tarihi Belli Olacak mı?

Torba Yasada 3600 Ek Gösterge ve Çıkış Tarihi Belli Olacak mı?

Torba yasa hakkında güncel gelişmeler nelerdir? Torba yasada kaç madde bulunmaktadır ve bu maddeler arasında neler bulunmaktadır? 3600 ek gösterge hangi memurlar için geçerli olacak? Bağ-Kur prim gün sayısı ne kadar azaltılacak ve bunun nedeni nedir? Ev hanımlarının emekli olma sürecinde hangi sigortadan yararlanmaları sağlanacak ve Devlet tarafından primlerinin ne kadarı ödenecek? Torba yasa ne zaman çıkacak ve süreç nasıl işleyecek?

Torba Yasada Neler Var?

Torba yasa kapsamında, ekonomik düzenlemeleri içeren 86 madde bulunmaktadır. Geçtiğimiz aylarda, bu maddelerin 55 tanesi kabul edilmişti. Ancak şu anda, Meclis'e kalan maddelerin kabulü için gözler çevrilmiş durumda. Bu maddeler arasında, ev hanımlarına prim desteği, 3600 ek gösterge, SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi gibi önemli konular bulunmaktadır.

Beklenen Değişiklikler

Beklenen 2. torba yasa içinde, kademeli emeklilik de yer alıyordu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, böyle bir düzenleme için herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Dolayısıyla, merak edilen konu şudur: 2. torba yasada neler yer alacak ve ne zaman çıkması beklenmektedir?

Önemli Hususlar ve Değişiklikler

Torba yasa kapsamında, devlet memurları için 3600 ek göstergenin yer alması beklenmektedir. Ayrıca, Bağ-Kur prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi de gündemdedir. Bu değişiklik, tüm Bağ-Kur'lular tarafından beklenmektedir. Ancak, 3600 ek gösterge düzenlemesi sadece birinci döneme yükselen devlet memurları için geçerli olacaktır.

Ev Hanımlarına Yönelik Düzenlemeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında, ev hanımlarının isteğe bağlı sigorta primlerini ödeme oranı ve Devlet tarafından ödenecek prim miktarı belirlenmiştir. Böylece, ev hanımları için bir emeklilik hakkı doğacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.